Personvern

Movembers retningslinjer for personvern

Innledning

Movember er opptatt av å beskytte personvernet ditt og konfidensialiteten av eventuelle personopplysninger du gir til oss. Vi verdsetter åpenhet og vil at du skal forstå fullt ut hvorfor vi ber deg om personopplysninger, og hva vi kommer til å gjøre med dem.
Disse retningslinjene beskriver hvordan vi samler inn, bruker, lagrer og oppgir personopplysningene dine i forbindelse med aktivitetene våre. De viser at du kan være trygg på at vi behandler personopplysningene dine med respekt og i tråd med loven.
Ved å gå inn på Movember-nettstedet og hvilken som helst av Movember-appene (samlet kalt “nettsteder”), eller på annen måte oppgi personopplysningene dine til Movember, angir du at du godtar disse retningslinjene (som kan endres fra tid til annen).
(Merk at ytterligere regler gjelder for individer vi samler inn personopplysninger om, dersom de befinner seg i EU eller EØS. For mer informasjon, se Vedlegg A: Merknad om personvern i EU).


Hvem er vi?

Movember er den ledende veldedige organisasjonen som gir menns helse et nytt ansikt verden over. Vi tar opp noen av de største helseproblemene menn står overfor: prostatakreft, testikkelkreft, psykiske problemer og selvmord. Dette gjør vi via det globale innsamlingsarrangementet vårt i måneden tidligere kjent som november, og ved å gjennomføre bevissthetskampanjer året gjennom. Med pengene samlet inn av det globale fellesskapet vårt finansierer Movember banebrytende forskning og innovative helseprosjekter over hele verden, som har betydelig global og lokal innvirkning.
Referanser i disse retningslinjene til Movember (eller “vi” eller “oss”) er en referanse til Movember Foundation (australsk selskapsnummer 48 894 537 905), og dets datterselskaper og tilknyttede enheter (Movember Group Pty Ltd, Movember Foundation (USA), Movember Europe, Movember Europe Trading Ltd, Movember Canada, Movember New Zealand og Movember e.V.).


Hvilken informasjon samler vi inn?

Informasjonen vi samler inn om deg, avhenger av samhandlingens art. Vi vil imidlertid kun samle inn personopplysninger som i rimelig grad er nødvendige for å oppfylle formålet de samles inn for (f.eks. for å behandle en donasjon, registrere deg som en Mo Bro eller Mo Sista, tillate deg å jobbe for oss osv.). Merk at vi i USA bruker Mo Sisters. Dette gjenspeiler hvor opptatt vi er av kulturell sensitivitet og å unngå kulturell appropriasjon.
Nedenfor finner du noen eksempler på informasjonen vi kan samle inn om deg:


Personopplysninger

Hvis du er …

Kan vi samle inn:

En Mo Bro, Mo Sista eller donor
  • Kontaktopplysninger (f.eks. navn, bilde, alder, fødselsdato, adresse, postnummer, telefonnummer, e-postadresse)
  • Informasjon om aktivitetssporing (kun hvis du kobler en treningsapp til Mo Space-kontoen din)
  • Tidligere donasjonshistorikk eller beløpet du har donert (f.eks. hvis du donerer til en Mo Bro, en Mo Sista, et Mo-team, et Mo-arrangement eller et Mo-nettverk) 
  • Historisk medlemsinformasjon fra et av dine tilknyttede Mo-teamer, Mo-arrangementer og/eller Mo-nettverk under tidligere kampanjer
  • Informasjon du har oppgitt hvis du har kontaktet oss med et spørsmål, en klage eller en henvendelse
En besøkende på nettstedene våre
  • Informasjon om datautstyret og versjonen av operativsystemet du bruker
  • Innstillingene på enheten du bruker for å besøke nettstedene våre
En ansatt, leverandør eller frivillig
  • Kontaktopplysninger (f.eks. navn, bilde, alder, fødselsdato, adresse, postnummer, mobilnummer, personlig e-postadresse)
  • Yrkesmessige opplysninger (f.eks. navn på tidligere arbeidsgiver eller bedrift, stilling/yrke, informasjon om tidligere ansettelser)
  • Opplysninger om familie og begunstiget for forsikring og pensjonssparing (f.eks. navn og fødselsdatoer)
  • Økonomisk informasjon (f.eks. skatter, bankopplysninger og detaljer om pensjonssparing)
  • Sykehistorie (f.eks. allergier eller andre tilstander som hjelper oss til å holde deg trygg på jobb). 
En jobbsøker
  • Kontaktopplysninger (f.eks. navn, alder, fødselsdato, adresse, postnummer, mobilnummer, telefonnummer på jobb, personlig e-postadresse, e-postadresse på jobb)
  • Yrkesmessige opplysninger (f.eks. navn på arbeidsgiver eller bedrift, stilling/yrke, informasjon om tidligere ansettelser og eventuell annen informasjon du oppgir når du søker på en ledig stilling i Movember)
  • Utdanningsopplysninger (f.eks. videregående skolegang og universitet, grader du har oppnådd osv.)


Sensitive opplysninger

Sensitive opplysninger (noen ganger referert til som "særlige kategorier av personopplysninger") er data som krever større sikkerhet, og kan være underlagt spesialbeskyttelse i henhold til ditt lands lover. Eksempler på sensitive opplysninger inkluderer opplysninger om en persons:
 
  • Folkegruppe
  • Etnisk opprinnelse
  • Helse
  • Genetikk
  • Seksualliv, seksuelle legning eller praksis
  • Politiske synspunkter og meninger
  • Religiøse overbevisninger eller tilknytninger
  • Filosofiske overbevisninger
  • Medlemskap i en politisk forening, bransjeorganisasjon eller fagforening
  • Kriminelt rulleblad
  • Biometrisk informasjon som skal brukes til visse formål (f.eks. ID-formål)
  • Biometriske maler

 
Vi samler vanligvis ikke inn sensitive opplysninger, men hvis du er en ansatt, frivillig eller jobbsøker, kan vi samle inn (uten ditt samtykke) informasjon om helsen din og/eller informasjon som kan avsløre straffedommer eller lovbrudd.
Som en Mo Bro eller Mo Sista kan du velge å oppgi den informasjonen du ønsker, i forbindelse med ditt Mo Space, Mo-team, Mo-arrangement eller din Mo-nettverksprofil. Dette kan inkludere sensitive opplysninger. Vær forsiktig med hvilke opplysninger du publiserer på denne måten.


Kredittkortdata

Hvis du kjøper produkter fra oss eller gir oss en donasjon, kan du gi oss kredittkortdetaljer og annen informasjon slik at vi kan behandle transaksjonen. Merk at Movember ikke lagrer kredittkortinformasjon.


Informasjon fra treningsapp

Hvis du kobler treningsappen din til ditt Mo Space, kan aktivitetsdata Movember samler inn, inkludere typene av aktiviteter du har gjennomført, varighet, distanse, skritt, kalorier og tilknyttet kildeinformasjon (inkludert GPS-koordinater for enkelte treningsapper). Aktivitetsdata fra treningsappen din gis til Movember av Human API, Inc.


Uoppfordrede opplysninger

Hvis du gir oss uoppfordrede personopplysninger, som betyr personopplysninger vi mottar, men som vi ikke har gjort noe aktivt for å samle inn fra deg, ødelegger eller avidentifiserer vi vanligvis opplysningene så snart som mulig (hvis dette er lovlig og rimelig).


Hvordan samler vi inn personopplysninger?

Ved å motta dem direkte fra deg

Når mulig samler vi inn personopplysninger fra deg direkte. Dette kan inkludere, men er ikke begrenset til registreringsskjemaer på nettet, donasjonsskjemaer på nettet, e-postkorrespondanse, sosiale medier, live chat-diskusjoner, jobbsøknader, papirskjemaer og møter ansikt til ansikt.
Du kan oppgi personopplysninger til Movember av flere ulike grunner, inkludert for å:
  • Få informasjon om eller delta i Movember
  • Få informasjon om eller involvere deg i Movembers kampanjer, prosjekter eller aktiviteter
  • Få informasjon om resultatene av midlene vi har samlet inn
  • Kjøp Movember-produkter eller -varer
  • Doner midler til oss (enten direkte eller via en Mo Bro, en Mo Sista, et Mo-team, et Mo-arrangement eller et Mo-nettverk)
  • Gi oss din Movember-"motivasjon" eller en personlig historie
  • Koble til din personlige app for treningssporing for å delta i Move-utfordringen vår
  • Organisere eller delta på et Movember-arrangement
  • Søk på en jobb hos eller jobbe for oss
  • Send inn en forespørsel om å chatte med oss via live chat-funksjonen på et av nettstedene våre eller kontoene våre på sosiale medier.

Via sosiale medier

Hvis du registrerer deg for eller logger inn på en Mo Space-profil med Facebook-kontoen din, samler vi inn personopplysningene fra Facebook som vi trenger for å fullføre registreringen eller påloggingen. Vi samler imidlertid kun inn personopplysningene som du har gitt Facebook tillatelse til å dele med oss. Opplysningene kan inkludere navnet ditt og e-postadressen din, og avhengig av personverninnstillingene dine, ytterligere detaljer om deg. Gå gjennom personvernkontrollene du har angitt på Facebook-kontoen din, slik at du har kontroll over hvor mye informasjon du deler med oss.


Via informasjonskapsler på nettstedene våre

Vi kan samle inn, loggføre og behandle data om din bruk av nettstedene våre. Dette gjør vi for at nettstedene våre skal fungere ordentlig, for å samle inn anonym data om nettstedstrafikk samt gi deg den beste mulige brukeropplevelsen (f.eks. for å holde deg pålogget hvis du ber om dette). For mer informasjon om informasjonskapsler, se Vedlegg B: Retningslinjer for informasjonskapsler.


Når treningsappen din er koblet til ditt Mo Space

Når du kobler til enheten din for treningssporing eller treningsappen din (treningsapp) til ditt Mo Space for å delta i Move-utfordringen, gjør Human API Inc all historisk informasjon angående aktivitetsdata det innehar fra treningsappen din, tilgjengelig for oss. Ved å koble treningsappen din til ditt Mo Space, gir du Movember tilgang til alle historiske aktivitetsdata fra treningsappen din, pluss eventuelle nye aktivitetsdata som registreres mens treningsappen din er koblet til ditt Mo Space.
Du kan velge hvilke aktivitetsdata fra treningsappen du vil vise som en Move-aktivitet på din Mo Space-side. Vi vil fortsette å motta disse aktivitetsdataene, med mindre og inntil du velger å koble fra treningsappen din i delen Administrer tilkoblinger på Mo Space-kontoen din. Hvis du velger å koble fra treningsappen din, vil vi fortsatt ha tilgang til aktivitetsdata registrert frem til dette tidspunktet, men vi har ikke tilgang til fremtidige aktivitetsdata etter tidspunktet for frakobling.


Via tredjeparter

I begrensede tilfeller kan vi samle inn informasjon om deg fra tredjeparter, for eksempel:

Hvis du er …

Vi kan samle inn informasjon fra tredjeparter på følgende måter:

En Mo Bro, Mo Sista eller donor Hvis du donerer til Movember via nettstedet vårt ved hjelp av enten PayPal eller MasterPass, kan disse organisasjonene, avhengig av hvor du bor, gi oss adressen din.
De vil kun gjøre dette hvis du ikke selv har oppgitt adressen din på donasjonsskjemaet, og hvis du har oppgitt adressen din som del av PayPal- eller MasterPass-kontoen din.
Alternativt, hvis du donerer til oss via en innsamling på Facebook, blir navnet ditt og donasjonsbeløpet delt med oss. Samtidig som du gir donasjonen din, får du også muligheten til å dele e-postadressen din med oss for å motta nyhetsbrev og oppdateringer. Gå til Facebook for mer informasjon om å donere via en innsamling på Facebook.
Hvis du chatter med oss via live chat-funksjonen på nettstedet vårt, vil noen av personopplysningene dine bli delt med oss, inkludert navnet ditt, e-postadresse og sted (hvis du tillater deling av dette via nettleseren din).
En jobbsøker Vi kan få personopplysningene dine hvis du søker på en jobb i Movember via en tredjepart, slik som et rekrutteringsbyrå eller LinkedIn.


Bruk av data som er tilgjengelige fra offentlige kilder

Vi kan fra tid til annen få personopplysninger om deg fra offentlig tilgjengelige kilder (f.eks. telefonkatalogen), såfremt innsamlingen gjennomføres på en rettferdig og lovlig måte, personopplysningene i rimelig grad er nødvendige for funksjonene eller aktivitetene våre, og det ville være upraktisk eller urimelig for oss å samle inn opplysningene fra deg.


Hvor mye informasjon må du oppgi?

Hvor mye informasjon du gir til Movember, er opp til deg. Hvis du vil bruke nettstedene våre, donere til oss, motta informasjon fra oss, delta i kampanjene, programmene og arrangementene våre osv., krever vi imidlertid visse opplysninger fra deg. Du vil stort sett kunne samhandle med oss anonymt hvis du ønsker det. Under spesifikke omstendigheter der dette ikke er mulig, vil vi gi deg beskjed.


Hvordan bruker vi personopplysningene dine?

Vi gjør vårt ytterste for å fortelle deg hva vi kommer til å gjøre med personopplysningene du gir til oss, på tidspunktet du oppgir dem.
Her er en generell liste over vanlige måter vi kan bruke personopplysningene dine på: 

Hvis du er …

Vi kan bruke personopplysningene dine på følgende måter:

En Mo Bro, Mo Sista eller donor
  • For å gi deg produkter eller varer du har bedt om
  • For å gi deg informasjon eller annen kommunikasjon om Movember eller noen av Movembers initiativer
  • For å markedsføre Movember og/eller kampanjene og arrangementene våre
  • For å involvere deg i markedsføring, fremtidige kampanjer og andre initiativer som gjennomføres av Movember
  • For å inkludere bildet ditt, navnet ditt og detaljene dine på nettstedene våre hvis du registrerer deg som en Mo Bro, Mo Sista, som del av et Mo-team eller hvis du registrerer deg for å organisere et Movember-arrangement (disse opplysningene vil bli vist i offentlige søkeresultater, med mindre du endrer standardinnstillingen)
  • For å inkludere navnet ditt, kommentarer og beløpet du har donert, på nettstedene våre dersom du gir en donasjon til en Mo Bro, en Mo Sista, et Mo-team eller et Mo-arrangement (med mindre du velger en privat eller anonym donasjon)
  • For å inkludere deg i automatiske premietrekninger hvis du er en registrert Mo Bro eller Mo Sista, og oppfyller de relevante kriteriene for premietrekningen
  • For å gi deg detaljer om hvordan vi bruker midlene samlet inn av Movember
  • For å analysere statistikk i forbindelse med Movember-fellesskapet
  • for å involvere deg i helseinitiativer
  • For å erkjenne eller belønne deg for din deltakelse i Movember eller noen av Movembers andre initiativer
En ansatt, leverandør eller frivillig Hvis du er ansatt eller frivillig hos oss, bruker vi personopplysningene du har oppgitt til oss, til å administrere ansettelsen din og ansvaret vårt overfor deg.
En jobbsøker Hvis du søker på en jobb hos oss, bruker vi personopplysningene du har oppgitt til oss, i den hensikt å evaluere jobbsøknaden din.


Hvordan beskytter vi personopplysningene dine?

Movember iverksetter rimelige tiltak for å garantere sikkerheten av all informasjon det samler inn, inkludert å beskytte informasjonen mot misbruk, tap og uautorisert tilgang, modifisering eller offentliggjøring. Dine personopplysninger kan for eksempel oppbevares og vedlikeholdes i et sikkert, skybasert miljø som kun autorisert personale har tilgang til. Noen av disse tjenestene drives av tredjeparter i Australia og USA. Men siden ingen dataoverføring via internett eller informasjon som lagres på servere som er tilgjengelige via internett, kan garanteres å være fullstendig sikre, kan vi ikke garantere sikkerheten til informasjon du sender til eller mottar fra oss på nettet.


Hvor lenge beholder vi personopplysningene dine?

Vi oppbevarer personopplysningene dine kun så lenge det er påkrevd:
  • For å oppfylle formålet de ble samlet inn for (og i tråd med eventuelle samtykker du har gitt oss)
  • Av gjeldende lover, forskrifter og profesjonelle standarder.


Hvem kan vi dele personopplysningene dine med?

Movember vil ikke bruke eller formidle dine personopplysninger unntatt i samsvar med disse retningslinjene, med mindre du har samtykket til bruk eller formidling, eller der det er nødvendig for å forhindre skade på liv eller helse, å undersøke noen mistenkt ulovlig aktivitet eller der bruk eller formidling er nødvendig eller godkjent av loven.
Vi kommer aldri til å selge personopplysningene dine til andre parter.
Vi kan dele opplysningene dine med tredjeparter som behandler data på våre vegne, men kun når vi pålegger dem forpliktelser med tanke på dataenes sikkerhet og krever at de bruker dataene kun slik vi har instruert dem om.
Vi kan formidle personopplysningene dine til sosiale medieplattformer (inkludert, men ikke begrenset til Facebook), så de sosiale medieplattformene kan sende deg annonser om fremtidige Movember-arrangementer og -initiativer og for analyseformål.
Hvis vi sender opplysningene dine til Facebook, vil de bli hashet før de blir sendt, og Facebook bruker kun dataene for avstemmingsformål i en kort tidsperiode før de sletter dem. For mer informasjon, se Facebooks nettsted.  
Hvis du ikke vil at opplysningene dine skal gis til Facebook eller andre sosiale medieplattformer, ber vi deg kontakte oss via e-post på privacy@movember.com.


Internasjonale overføringer av personopplysninger

Uansett hvor i verden du er bosatt, kan Movember overføre, behandle og lagre personopplysningene dine utenfor bostedslandet ditt, inkludert i Autralia og USA. Når vi overfører opplysningene dine, iverksetter vi tiltak for å beskytte dem, blant annet ved bruk av avtalefestede klausuler for databeskyttelse.


Lenker til andre nettsteder

Nettstedene våre inneholder lenker til andre eksterne nettsteder. Vi er ikke ansvarlige for personvernpraksisene eller innholdet på andre eksterne nettsteder eller tjenester som er koblet til nettstedene våre, eller for personvernpraksisene til tredjeparts sosiale medieplattformer som du kan få tilgang til via nettstedene våre. Disse retningslinjene for personvern gjelder kun for Movembers nettsteder, så vi oppfordrer deg til å lese retningslinjene for personvern på de andre nettstedene eller tjenesteleverandørene, inkludert, men ikke begrenset til, Human API Inc, Facebook samt innsamlinger på Facebook og donasjonsfunksjonen på Facebook, som kan kreve at du oppgir ytterligere personopplysninger.

Vi kan gi deg tilgang til en funksjon for utvidet virkelighet i kommunikasjonen vår, slik at du kan laste opp et bilde. Funksjonen endrer bildet på en kreativ måte og lar oss dele bildet på de sosiale nettverkene du foretrekker. Movember er ikke ansvarlig for leveringen av denne tjenesten.


Dine rettigheter

Tilgang til personopplysningene dine

Du kan be om tilgang til personopplysningene dine som er samlet inn av Movember. Send en e-post til privacy@movember.com , så gjør vi vårt ytterste for å svare snarest mulig, og i alle tilfeller innen 30 dager etter at vi har mottatt forespørselen din. Det kan foreligge juridiske eller forskriftsmessige grunner til å nekte deg tilgang – hvis dette er tilfelle, forteller vi deg hvorfor.


Korrigering av personopplysningene dine

Hvis du mener at noen av personopplysningene Movember har om deg, ikke er nøyaktige, fullstendige eller oppdatert, vil vi iverksette rimelige tiltak for å korrigere informasjonen. For å be om korrigering eller oppdatering av personopplysningene dine sender du en e-post til privacy@movember.com. Vi vil gjøre vårt ytterste for å svare snarest mulig, og i alle tilfeller innen 30 dager etter at vi har mottatt forespørselen din. Det kan foreligge juridiske eller forskriftsmessige grunner til å nekte deg tilgang – hvis dette er tilfelle, forteller vi deg hvorfor.


Sletting av personopplysningene dine

Du kan be om å få personopplysningene dine slettet. Send en e-post til privacy@movember.com, så vil vi gjøre vårt ytterste for å svare snarest mulig, og i alle tilfeller innen 30 dager etter at vi har mottatt forespørselen din. Det kan foreligge juridiske eller forskriftsmessige grunner til å nekte deg tilgang – hvis dette er tilfelle, forteller vi deg hvorfor.


Registrering av en klage

Hvis du vil klage på måten personopplysningene dine har blitt håndtert på, kan du sende en e-post til privacy@movember.com.
Vi vil undersøke klagen din og varsle deg skriftlig snarest mulig om enhver beslutning i forbindelse med klagen, og i alle tilfeller innen 30 dager etter at vi har mottatt klagen.
Datainnbrudd vil bli håndtert i samsvar med Movembers responsplan for datainnbrudd, og varsler vil bli gitt som påkrevd ifølge loven.
Hvis du ikke er fornøyd med svaret på klagen din, kan du henvise klagen din til den relevante tilsynsmyndigheten i ditt land. Hvis du bor i EU eller EØS, se Vedlegg A: Merknad om personvern i EU nedenfor, der du finner kontaktopplysningene til Storbritannias Information Commissioner’s Office.


Når sender vi deg markedsføringskommunikasjon?

Hvis du har samtykket til å motta kommunikasjon fra Movember, kan vi bruke personopplysningene dine til å sende deg e-poster (inkludert markedsførings-e-poster) om Movember-kampanjen, veldedige og programfestede aktiviteter samt resultatene som oppnås med de innsamlede midlene. 


Hvordan melder jeg meg av markedsføringskommunikasjon?

I hver kommunkasjon har du muligheten til å takke nei til å motta ytterligere kommunikasjon fra Movember. I tillegg kan du endre markedsføringspreferansene dine i Meldinger-delen av Mo Space-kontoen din.


Barn under 16 år

Vi forstår viktigheten av å beskytte barns personvern, spesielt i et nettbasert miljø. Vi samler derfor aldri bevisst inn eller oppbevarer informasjon om barn under 16 år. Dette er også grunnen til at nettstedene våre ikke er bevisst designet for eller rettet mot barn under 16 år.
Ingen under 16 år kan oppgi personopplysninger til eller på nettstedene våre. Hvis du er under 16 år, skal du ikke:
  • Bruke eller oppgi personopplysninger på nettstedene våre
  • Registrere deg som en Mo Bro eller Mo Sista
  • Donere penger til Movember
  • Bruke live chat
  • Legge inn offentlige kommentarer på noens Mo Space-sider
  • Oppgi personopplysninger om deg selv til oss, inkludert navn, adresse, telefonnummer eller e-postadresse.
Hvis vi finner ut at vi har samlet inn eller mottatt personopplysninger fra et barn under 16 år uten bekreftelse eller samtykke fra foreldrene, sletter vi disse personopplysningene. Hvis du mener at vi kan inneha personopplysninger fra eller om et barn under 16 år, ber vi deg kontakte oss på privacy@movember.com.


Endringer av våre retningslinjer for personvern

Disse retningslinjene for personvern kan endres fra tid til annen, spesielt når nye regler, forskrifter og bransjekoder introduseres. Vi går gjennom disse retningslinjene med jevne mellomrom og legger ut eventuelle endringer av dem, på nettstedene våre.  Hvis vi mener at endringene er betydelige, varsler vi deg via e-post.


Slik kontakter du oss

Hvis du har spørsmål om eller kommentarer til disse retningslinjene for personvern, personopplysningene vi innehar om deg, hvordan vi håndterer personopplysninger eller ønsker å utøve en av rettighetene dine knyttet til databeskyttelse, kan du sende oss en e-post på privacy@movember.com. Vi gjør vårt ytterste for å svare innen 30 dager fra datoen vi mottar personvernrelatert kommunikasjon fra deg.
Hvis du er bosatt i EU eller EØS, se Vedlegg: Merknad om personvern i EU nedenfor for kontaktopplysningene til Storbritannias Information Commissioner’s Office.

 

Vedlegg A: Merknad om personvern i EU

Hvis du er bosatt i EU eller EØS og vi samler inn personopplysningene dine, gjelder følgende tilleggsinformasjon for deg.


Innledning

Hvis du er bosatt i EU eller EØS og Movember bevisst samler inn personopplysningene dine, gjør vi dette i tråd med gjeldende lover som styrer databeskyttelse og personvern. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, EUs personvernforordning (2016/679) ("GDPR") og EU-medlemsstatenes nasjonale lover som implementerer eller regulerer innsamlingen, behandlingen og personvernet tilknyttet personopplysningene dine (samlet kjent som "EUs datavernlov").
Denne merknaden om personvern i EU ("merknad om personvern i EU") skal leses i forbindelse med Movembers retningslinjer for personvern, som gir ytterligere informasjon som påkrevd under EUs datavernlov om hvordan vi samler inn, bruker, lagrer eller avhender personopplysningene dine og hvem vi kan dele dem med.
Denne merknaden om personvern i EU gir også informasjon om dine juridiske rettigheter under EUs datavernlov og hvordan du kan utøve dem.


Overføring og lagring av personopplysningene dine utenfor EU/EØS

Siden Movember er en global veldedig organisasjon, kan vi overføre, behandle og lagre personopplysningene dine utenfor bostedslandet ditt, inkludert i Australia og USA.
Personvernlovene i USA anses for øyeblikket ikke å oppfylle de samme juridiske standardene for beskyttelse av personopplysninger som de som er angitt i EUs datavernlov. For å verne om personopplysninger som overføres over landegrenser, iverksetter vi tiltak for å beskytte dem, inkludert bruk av avtalefestede klausuler for databeskyttelse.


Direkte markedsføring

Hvis Movember sender direkte markedsføringskommunikasjon til personer i EU/EØS, gjøres dette i samsvar med EUs datavernlov. Hvis vi kontakter deg for direkte markedsføringsformål via SMS, e-post, sosiale medier og/eller kanaler for elektronisk kommunikasjon, gjør vi dette kun etter at du frivillig har gitt oss samtykke til det ved å velge å motta direkte markedsføring.
Du står også fritt til å nekte eller trekke tilbake samtykket ditt til å motta direkte markedsføring fra oss, når som helst ved å kontakte oss på privacy@movember.com.


Hvilket juridisk grunnlag har vi for å behandle personopplysningene dine?

I tråd med EUs datavernlov samler vi inn og behandler personopplysningene dine til formålene som er beskrevet i disse retningslinjene, basert på følgende juridiske grunnlag:


Med ditt samtykke

Vi samler inn personopplysningene dine når du frivillig har oppgitt ditt spesifikke, informerte og entydige samtykke til at vi kan behandle personopplysningene dine i forbindelse med spesifikke formål. Du har rett til å trekke tilbake samtykket ditt når som helst ved å kontakte oss på privacy@movember.com.


Når vi har inngått en kontrakt med deg

Vi behandler personopplysningene dine for å klargjøre og utføre våre kontraktsmessige forpliktelser overfor deg, og/eller for å håndheve rettighetene våre.


Når vi forfølger legitime interesser

Vi behandler personopplysningene dine når vi trenger å bruke personopplysningene dine i forbindelse med våre legitime interesser, og har behov for effektivt å administrere og drive den globale organisasjonen vår på en konsekvent måte i alle land og territorier. Vi tilstreber alltid å forfølge disse legitime interessene på en måte som ikke unødig krenker dine juridiske rettigheter og friheter, og spesielt din rett til personvern.


Når vi overholder juridiske forpliktelser

Vi behandler personopplysningene dine når vi har en juridisk forpliktelse til det, eller med det formål å kunne etablere, utøve eller forsvare juridiske krav.


For å beskytte dine vitale interesser

Selv om vi ikke har ditt samtykke, kan vi i sjeldne tilfeller behandle personopplysningene dine for å beskytte dine vitale interesser.


Samler vi inn sensitive
/ særlige kategorier av personopplysninger?

Merk at noen av personopplysningene vi mottar og behandler, kan inkludere det som er kjent som "sensitive" eller "særlige kategorier" av personopplysninger om deg. Dette kan for eksempel inkludere personopplysninger angående din(e) etnisk opprinnelse, seksuell(e) legning eller preferanser, eller politiske, fillsofiske og religiøse overbevisninger. Selv om vi ikke aktivt samler inn denne typen personopplysninger, kan du skrive dem inn på ditt Mo Space hvis du ønsker det. Hvis du oppgir sensitive / særlige kategorier av personopplysninger, behandler vi dem kun dersom:
  • Du har gitt oss uttrykkelig samtykke til å bruke dem
  • Vi er juridisk forpliktet til å behandle slike data i tråd med EUs datavernlov
  • Det er nødvendig for å beskytte dine vitale interesser (eller noen andres), slik som i en medisinsk nødsituasjon
  • Du tydelig har valgt å publisere slik informasjon
  • Det er nødvendig i forbindelse med et juridisk krav fra vår side eller som vi kan være gjenstand for


Deler vi personopplysningene dine med tredjeparter?

Vi kan fra tid til annen dele personopplysningene dine med pålitelige tredjepartsorganisasjoner. Disse organisasjonene er imidlertid kontraktsmessig forpliktet til å beskytte dataene vi gir dem, i tråd med våre instruksjoner (“databehandlere”). For eksempel kan typene av databehandlere vi bruker, inkludere, uten begrensning:
  • Organisasjoner som støtter virksomheten og driften vår (f.eks. leverandører av nettsteds- eller databasedrifting, nettstedsanalyse, betalingsleverandører, byråer vi bruker til å utføre svindel-/politikontroller, rekrutteringsbyråer osv.)
  • Fagpersoner vi bruker (f.eks. advokater, forsikringsagenter, revisorer, regnskapsførere osv.)
  • Politimyndigheter og andre statlige og kontrollmyndigheter eller andre tredjeparter som påkrevd av, og i tråd med, gjeldende lov eller forskrift
Under noen omstendigheter kan vi også oppgi personopplysningene dine til tredjeparter kjent som “behandlingsansvarlige”. Hvis du for eksempel jobber for Movember og reiser som del av rollen din, kan vi dele personopplysningene dine med reisebyråer, flyselskaper, hoteller, leiebilselskaper osv. Grunnet arten av virksomheten deres, foretar disse behandlingsansvarlige sine egne beslutninger om hvordan de behandler personopplysningene dine. Som behandlingsansvarlige er de også påkrevd å følge EUs datavernlov, og er påkrevd å beskytte personopplysningene dine med tilstrekkelige sikkerhetstiltak, samt å varsle deg hvis behandlingen deres går utover instruksjonene vi har gitt. Du bør sjekke disse organisasjonenes og selskapenes retningslinjer for personvern for å forstå hvordan de kan bruke og lagre personopplysningene dine.
Bortsett fra i tilfellene beskrevet ovenfor, vil vi alltid behandle personopplysningene dine som private og vil ikke oppgi dem til tredjeparter uten at du vet om det. Unntak kan noen ganger forekomme, for eksempel i forbindelse med juridiske prosedyrer eller når vi er påkrevd å gjøre det i henhold til loven og kan ikke fortelle deg det (f.eks. i forbindelse med en kriminialetterforskning). Personopplysningene dine vil kun bli delt av oss med tredjeparter som vi involverer oss med for lovlige formål, og som overholder prinsippene som er skissert i EUs datavernlov.


Bruker vi informasjonskapsler?

Ja, nettstedene våre bruker informasjonskapsler. Når informasjonskapsler brukes, blir en erklæring sendt til nettleseren din som forklarer bruken av informasjonskapsler. Du kan lese mer i Vedlegg B med våre retningslinjer for personvern.


Hvilke rettigheter har du til databeskyttelse?

I tråd med dine juridiske rettigheter i henhold til EUs datavernlov har du følgende rettigheter til databeskyttelse:


Retten til innsyn

Du har rett til å be oss om å bekrefte hvorvidt vi behandler personopplysninger om deg, hva disse personopplysningene består i, hva vi bruker personopplysningene til, hvem vi kan oppgi dem til samt visse andre opplysninger.


Retten til korrigering

Du kan be oss om å korrigere oppføringene dine hvis du mener de inneholder feil eller ufullstendig informasjon om deg.


Retten til sletting

Du kan be oss om å fjerne/slette personopplysningene dine etter at du trekker tilbake samtykket ditt til behandling, eller når vi ikke lenger trenger dem til formålene de opprinnelig ble samlet inn for.


Retten til å begrense behandling

Du kan be oss om å begrense behandlingen av personopplysningene dine midlertidig hvis du bestrider nøyaktigheten av personopplysningene dine, foretrekker å begrense bruken heller enn at vi sletter dem, eller har behov for at vi bevarer dem for deg for å opprette, utøve eller forsvare et juridisk krav. En midlertidig begrensning kan gjelde mens vi bekrefter hvorvidt vi har overordnede legitime grunner til å behandle dem. Du kan be oss om å informere deg før vi opphever denne midlertidige behandlingsbegrensningen.


Retten til å motsette deg direkte markedsføring

Du kan motsette deg bruken av personopplysningene dine til direkte markedsføringsformål. Det kan hende vi må oppbevare en minimal mengde informasjon for å overholde forespørselen din om å stanse markedsføringen til deg.


Retten til å trekke tilbake samtykke

Du kan trekke tilbake samtykket du tidligere har gitt, til ett eller flere spesifiserte formål, til å behandle personopplysningene dine. Dette vil ikke påvirke lovligheten av enhver behandling utført før du trekker tilbake samtykket ditt. Det kan bety at vi ikke kan tilby deg visse produkter eller aktiviteter. Vi informerer deg dersom dette er tilfelle.
Vi kan måtte be om spesifikk informasjon fra deg som hjelp til å bekrefte identiteten din og sikre retten din til tilgang til informasjonen eller til å håndheve noen av de andre rettighetene dine. Dette hjelper oss til å sikre at personopplysninger ikke oppgis til personer som ikke har rett til å motta dem. Det kreves ingen avgift for å komme med en forespørsel, med mindre forespørselen din åpenbart er grunnløs eller overdrevet. Avhengig av omstendighetene kan det hende at vi ikke kan etterkomme forespørselen din basert på andre lovlige grunner.
Vi har vanligvis 30 dager på oss til å svare på forespørslene opplistet ovenfor. Vi forbeholder oss imidlertid retten til å bekrefte identiteten din, og kan ved komplekse forespørsler kreve ytterligere to måneder (60 dager) til å svare. Vi kan også ta betalt for administrativ tid til å håndtere forespørsler som vi anser for å være åpenbart urimelige eller overdrevne. Vi kan også kreve ytterligere informasjon for å finne de spesifikke dataene du søker, og enkelte juridiske unntak under EUs datavernlov kan gjelde når vi svarer på din forespørsel om informasjonstilgang.
Vær oppmerksom på at disse forespørslene også kan bli videresendt til tredjeparts databehandlere som er involvert i behandlingen av personopplysningene dine på våre vegne, slik at vi fullt ut kan overholde dem.
Hvis du ønsker å utøve noen av rettighetene beskrevet ovenfor, kan du kontakte oss på privacy@movember.com.
Hvis du sender inn en forespørsel og ikke er fornøyd med svaret vårt, eller du mener at vi behandler personopplysningene dine på ulovlig grunnlag, har du rett til å klage til Storbritannias Office of the Information Commissioner (ICO). Se Vedlegg D: Slik kontakter du riktig tilsynsmyndighet” for ICOs kontaktopplysninger.


Slik kontakter du oss

Hvis du vil sende inn en klage, utøve en av datavernrettighetene dine eller har spørsmål om retningslinjene våre for personvern, må du ikke nøle med å kontakte vårt personvernombud direkte via e-post på privacy@movember.com.


Slik kontakter du riktig tilsynsmyndighet

Hvis klagen din ikke blir løst, hvis du føler at vi ikke har håndtert bekymringen din på en tilfredsstillende måte, eller for å rapportere eventuelle bekymringer du måtte ha om våre praksiser for databehandling, kan du kontakte Storbritannias Information Commissioner’s Office ved å gå til nettstedet deres.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Vedlegg B: Movembers retningslinjer for informasjonskapsler

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som lagres på datamaskinens minne og harddisk når du besøker visse nettsteder. De brukes for at nettsteder skal fungere, eller for å gi informasjon til eierne av nettstedet.
Vi bruker ikke informasjonskapsler til å samle inn personopplysninger.


Hvilke informasjonskapsler bruker vi, og hvorfor?

Informasjonskapsler hjelper oss å tilby tilpassede tjenester og opplysninger. Vi bruker for eksempel informasjonskapsler på alle nettstedene våre for å samle inn anonym trafikkdata, samt for å gi deg en bedre opplevelse på nettstedene (f.eks. for å holde deg pålogget hvis du ber om dette). 

I grove trekk bruker vi informasjonskapsler på nettstedene våre til følgende formål:


Analytiske formål

Vi bruker analytiske informasjonskapsler som tillater oss å gjenkjenne, måle og spore besøkende på nettsidene våre. Dette hjelper oss med å forbedre og utvikle måten nettstedene våre fungerer på, for eksempel ved å fastslå om besøkende til nettstedet har lett for å finne informasjon, eller ved å identifisere aspektene ved nettstedene våre som er mest interessante for de besøkende. Til disse formålene kan vi lagre følgende:
  • navnet på domenet du fikk tilgang til internett fra
  • datoen og klokkeslettet da du gikk inn på nettstedene våre
  • annonsen eller adressen til nettstedet som du koblet deg til nettstedet vårt fra
  • sidene du gikk inn på mens du besøkte nettstedene våre
  • enheten du fikk tilgang til nettstedene våre fra
  • stedet du fikk tilgang til nettstedene våre fra.
I tillegg bruker vi tredjeparts tjenesteleverandører til å gi oss visse analysetjenester i forbindelse med driften av nettstedene, inkludert (men ikke begrenset til) innsamling og sporing av dataene og informasjonen oppgitt ovenfor. Vi kan oppgi data om besøkende, inkludert personlig identifiserbar informasjon, slik at disse tredjeparts tjenesteleverandørene kan tilby slike tjenester. Slik data kan sendes til disse tredjeparts tjenesteleverandører og deres lokale utenlandske leverandører, der standarden på databeskyttelse kan være lavere enn i landet du bor i.


Brukspreferanser

Noen av informasjonskapslene på nettstedene våre aktiveres når besøkende til nettstedene våre tar et valg om sin bruk av nettstedet.  Nettstedene våre «husker» da innstillingsprefransene til den aktuelle brukeren. Dette lar oss skreddersy aspekter av nettstedene våre til den individuelle brukeren.


Øktsbehandling

Programvaren som driver nettstedene våre, bruker informasjonskapsler for tekniske formål som er nødvendige grunnet de interne funksjonene av våre servere og applikasjonen. Vi bruker for eksempel informasjonskapsler til å holde tritt med informasjon om en brukers økt og beslutte hvilke alternativer eller sider vi skal vise for at nettstedet skal fungere.


Funksjonelle formål

Vi bruker disse informasjonskapslene for å lagre informasjon som er nødvendig for at programmene våre skal kunne behandle og fungere. De brukes for eksempel til å kjenne deg igjen hvis du har besøkt nettstedene våre før, eller for å huske eventuelle preferanser du har valgt tidligere, slik som ønsket språk eller sted.


Slik kan du kontrollere preferansene dine for informasjonskapsler

Hvis du vil benytte deg fullt ut av nettstedene våre, må datamaskinen din eller din mobile enhet godta informasjonskapsler. Nettstedene våre fungerer ikke ordentlig uten dem. I tillegg er informasjonskapsler nødvendige for å gi deg personlig tilpassede funksjoner på nettstedene våre.


Tredjeparts informasjonskapsler

Når du besøker nettstedene våre, kan du motta informasjonskapsler som er stilt inn av tredjeparter. Du kan for eksempel motta en informasjonskapsel som er stilt inn av Google. Disse informasjonskapslene brukes for formålene som beskrives i delen"Hvilke informasjonskapsler bruker vi, og hvorfor?"i disse retningslinjene. Vi kontrollerer ikke innstillingene av disse tredjeparts informasjonskapslene, så vi anbefaler deg å sjekke tredjepartens nettsted for mer informasjon om dennes bruk av informasjonskapsler og hvordan du kan administrere dem.


Endre preferanser for informasjonskapsler

Hvis du ønsker å fjerne våre nettsteders informasjonskapsler fra nettleseren din i fremtiden, kan du slette dem. Instruksjonene for å fjerne informasjonskapsler fra datamaskinen din eller din mobile enhet avhenger av operativsystemet og nettleseren du bruker. Merk imidlertid at hvis du trekker tilbake ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler på nettstedene våre, vil nettstedenes funksjonalitet bli svekket.


Fungerer nettstedene uten informasjonskapsler?

Du vil fortsatt kunne se nettstedene våre, men visse samhandlinger fungerer kanskje ikke som normalt og svekker nettstedenes funksjonalitet.


Har du andre spørsmål?

Hvis du har andre spørsmål om informasjonskapsler og bruken av disse på nettstedene våre, kan du kontakte oss på privacy@movember.com

 

Vedlegg C: Hvor synlige er personopplysningene dine?

Under visse omstendigheter kan vi gi deg muligheten til åbegrense den offentlige synligheten av personopplysningene dine.


Dine donasjoner

Hvis du ikke vil at donasjonen din skal gjøres offentlig, har du muligheten til å foreta:


En privat donasjon

Navnet ditt og donasjonsbeløpet vil kun bli oppgitt til den registrerte Mo Bro eller Mo Sista du har valgt å støtte i pengeinnsamlingen for Movember. Denne informasjonen blir tilgjengelig i vedkommendes private Mo Space-visning. Donasjonsbeløpet ditt blir imidlertid inkludert i den totale beregningen på vedkommendes Mo Space.


En anonym donasjon

Donasjonsbeløpet ditt vil bli vist i den offentlige og private Mo Space-visningen av den registrerte Mo Bro eller Mo Sista du har valgt å støtte i pengeinnsamlingen til Movember. Navnet ditt blir ikke vist, hverken i den offentlige eller private visningen av vedkommendes Mo Space.


Ditt Mo Space

Hvis du vil begrense den offentlige visningen av ditt Mo Space, har du to alternativer:


Kun Movember

Du kan endre personverninnstillingene for ditt Mo Space til Kun Movember. Det betyr at ditt Mo Space blir synlig overalt på nettstedene våre, men det blir skjult fra søkemotorer på internett (f.eks. Google), slik at disse ikke kan vise ditt Mo Space i søkeresultatene sine.


Begrenset Movember-visning

Hvis du endrer personverninnstillingene for ditt Mo Space til Begrenset Movember-visning, betyr det at ditt Mo Space kun er synlig for støttespillerne dine, slik at de kan donere til deg (og teammedlemmene dine, hvis du er del av et Movember-team eller en Movember-utfordring). Ditt Mo Space vil bli skjult fra søkemotorer på internett (f.eks. Google), og til og med fra søkefunksjonen på nettstedene våre. Det betyr at du må videresende en lenke til ditt Mo Space direkte til støttespillerne dine for å motta donasjonene dine – de kan ikke søke etter din Mo Space-side selv.


Ditt Mo-team

Hvis du er del av et Movember-team, vil Mo-teamkapteinen din ha tilgang til e-postadressen din og e-postadressene til alle medlemmer i Mo-teamet ditt. 
Ved å endre standard personverninnstillinger i ditt Mo Space til Begrenset Movember-visning sikrer du at ditt Mo Space ikke vil bli vist på den offentlige Mo-teamsiden din.


Ditt Movember-arrangement

Du kan velge Begrenset visning for ethvert Movember-arrangement du oppretter. Det betyr at Movember-arrangementet ditt er skjult slik at det ikke er synlig for søkemotorer på internett (f.eks. Google), og ikke vli bli vist i søkeresultatene deres. På samme måte vil det ikke bli vist i resultatene av et generelt søk på nettstedene våre.
For å invitere gjester til å delta på Movember-arrangementet ditt må du sende dem en lenke til arrangementssiden din.
Merk at hvis du endrer ditt Mo Space fra offentlig til Begrenset Movember-visning, og/eller Movember-arrangementet ditt fra offentlig til begrenset visning, kan ditt Mo Space og/eller Movember-arrangement allerede ha blitt indeksert av en søkemotor på internett. Det kan derfor vises i søk utført på den søkemotoren frem til den indekserer ditt Mo Space og/eller Movember-arrangement på nytt. I noen tilfeller indekserer ikke søkemotorene søkene sine på nytt, slik at ditt Mo Space og/eller Movember-arrangement fortsatt kan vises i disse søkemotorene etter at du har endret profilinnstillingene dine. Hvis du er bekymret for at en spesifikk søkemotor ikke har fjernet ditt Mo Space og/eller Movember-arrangement fra søkeresultatene sine, kan du kontakte oss på privacy@movember.com. Vi kontakter da søkemotoren direkte for å be om sletting av referansen til ditt Mo Space og/eller Movember-arrangement i dennes søkeresultater.

 

Vedlegg D: Tilsynsmyndighetenes kontaktopplysninger 

Følgende er kontaktopplysningene til tilsynsmyndighetene i de største landene vi driver virksomhet i.

Land

Myndighet

Lenke til nettsted

Australia Office of the Australian Information Commissioner https://www.oaic.gov.au/individuals/how-do-i-make-a-privacy-complaint
 
Canada The Office of the Privacy Commissioner of Canada https://www.priv.gc.ca/en/report-a-concern/
Land i EU og EØS Information Commissioner's Office https://ico.org.uk/for-organisations/report-a-breach/
Hongkong Privacy Commissioner for Personal Data, Hong Kong https://www.pcpd.org.hk/english/complaints/how_complaint/complaint/complaint.html
 
New Zealand Office of the Privacy Commission https://www.privacy.org.nz/your-rights/making-a-complaint/
Norge Datatilsynet
 
https://www.datatilsynet.no/en/about-us/contact-us/
Singapore Personal Data Protection Commission https://www.pdpc.gov.sg/Individuals/Complaints-and-Reviews
Sør-Afrika The Information Regulator (South Africa) http://www.justice.gov.za/inforeg/contact.html
 
Sveits Federal Data Protection and Information Commissioner (FDPIC) https://www.melani.admin.ch/melani/en/home/meldeformular.html
USA State of California – Department of Justice – Office of the Attorney General https://oag.ca.gov/contact/consumer-complaint-against-business-or-company