Personvern

Movembers retningslinjer for personvern

Dato for siste revisjon 26. april 2018 v1.0

Movember er forpliktet til å beskytte ditt privatliv og konfidensialiteten til eventuelle personopplysninger du gir til oss.

Disse retningslinjene for personvern beskriver Movembers retningslinjer og prosedyrer ved innsamling, bruk, oppbevaring og formidling av dine personopplysninger i forbindelse med tjenestene som Movember tilbyr deg.  Ved å gå inn på Movember-nettstedet eller Movember-appen og oppgi opplysningene dine, angir du at du godtar disse retningslinjene for personvern, som kan endres fra tid til annen.
 
Du bestemmer selv hvor mye informasjon du vil gi til Movember og om du vil bruke Movembers tjenester, gjøre en donasjon eller på annen måte delta i Movember-programmer og hendelser. Movember vil kreve visse opplysninger fra deg for å kunne levere tjenestene eller gjennomføre programmene og hendelsene.  For å sikre at vi følger lovgivningnen vil vi bare be om relevante personopplysninger fra deg for å tilby deg tjenestene.
 
Hvis du har spørsmål om disse retningslinjene for personvern eller om dine personopplysninger, send oss en e-post på privacy@movember.com eller skriv til oss på adressen nedenfor:
 
Databehandleren for Movember Europe er basert i London, Storbritannia:
 
Addresse:

Gensurco House,
52-54 Rosebery Ave,
Clerkenwell, London,
United Kingdom,
EC1R 4RP


Telefon:  020 7952 2060
 
Vårt personvernombud er:
Stuart Read, General Counsel, og kan kontaktes på privacy@movember.com 
 
 
Hvordan vi samler inn dine personopplysninger.
Vi vil sørge for at du mottar den kommunikasjonen som er mest relevant for deg, enten du besøker nettstedet vårt eller mottar e-post, post, telefonsamtaler, tekstmeldinger, gjennom push-varsler i appen vår, eller personlig.

Vi samler inn dine personopplysninger på følgende måter:
Når du direkte samhandler med oss – dette kan være hvis du spør om arbeidet vårt   når du setter opp et Mo Space, registrerer deg og bidrar i våre kampanjer  kjøper Movember-produkter søker en jobb eller gir oss opplysninger over telefon, e-post, via nettsiden eller appen, gjennom post, eller personlig, for eksempel under Movember-hendelser.

Når du kommuniserer med oss gjennom våre partnere, for eksempel Distinguished Gentleman’s Ride, og har gitt ditt samtykke til at kontaktopplysningene dine kan deles med oss.
 
Når du samhandler med oss gjennom tredjeparter – dette kan være om du gir oss en donasjon gjennom en tredjepart, slik som å bare gi og samtykke til at dine personopplysninger deles med oss.
 
Når du besøker nettstedet vårt vil vi samle inn informasjon som kan inkludere hvilke sider du besøker oftest og hvilke tjenester, hendelser eller informasjon som er mest interessante for deg.   Vi kan også spore hvilke sider du besøker når du klikker på koblinger i e-post fra oss.  Vi bruker informasjonskapsler til å hjelpe oss å kjøre nettsiden effektivt og til å gjøre forbedringer for å sikre at vi gir best mulig tjeneste (se nedenfor for mer informasjon om bruken av informasjonskapsler).
 
Fra annen informasjon som er offentlig tilgjengelig – for å skreddersy kommunikasjonen vår og ta kontakt med potensielle bidragsytere i bedrifter og individuelle givere kan vi samle inn opplysninger om deg fra offentlig tilgjengelige kilder, for eksempel LinkedIn, Companies House, sosiale medieplattformer og nettsøkemotorer som Google. Vi kan bruke tredjeparter som samler offentlig tilgjengelig data som en tjeneste for å gjøre dette og sikre at de overholder krav til databeskyttelseslovgivning i innsamlingsprosessene før slike data blir delt.
 
Ytterligere detaljer om hvordan vi samler inn personopplysninger gis under i forhold til formålene for behandling av dine personopplysninger.
 
 
Vårt formål for behandling av personopplysninger Følgende angir alle Movembers formål for behandling av personopplysninger og angir hvordan vi behandler personopplysninger for å oppnå formålet:
 
 
For å holde deg informert om Movembers innsamlingskampanjer, våre hendelser, statusinformasjon og nyheter om Movember Foundation og de utrolige resultatene som er oppnådd med midlene som er samlet inn.
Vi vil be om e-postadressen din for å kunne gi deg denne informasjonen.  Du vil bli pålagt å "registrere deg" for å motta disse e-postene fra oss og kan stoppe abonnementet når som helst ved å endre innstillingene dine når du er logget på nettstedet, eller ved å klikke på "avmeld" eller "oppdatere e-postinnstillinger"-koblingen nederst i e-posten,  eller ved å sende en e-post til privacy@movember.com.  Du kan også velge å avregistrere deg fra å høre fra oss og andre veldedige formål gjennom preferansetjenesten for innsamling fra innsamlingskontrollen i Storbritannia.
 
 
For å gi støttespilleren Mo Space-side for å vise innsamlingsaktiviteter du gjør sammen med pengene som er samlet inn
Vi gir våre støttespillere et personlig innsamlingspunkt kalt Mo Space, som lar brukere vise deres aktiviteter, motivasjoner, innsamlede donasjoner og finne verktøy og støtte innsamling.
 
Når du registrerer deg for innsamling vil du automatisk motta daglige oppdateringer om det beløpet som er samlet inn og varsles om eventuelle nye donasjoner som er gjort til deg.  Du kan begrense mottaket av disse e-postene i dine kontoinnstillinger.
 
Vi har tilgjengeliggjort innstillinger på ditt Mo Space som lar deg begrense den offentlige visningen av personopplysningene dine:
 
Beskrivelse av personverninnstillinger på Mo Space

Offentlig
Din Mo Space-side er synlig overalt på Movember.com og er også tilgjengelig for nettsøkemotorer for visning i deres søkeresultater
 
Kun Movember
Din Mo Space er synlig overalt på Movember.com men er skjult fra nettsøkemotorer.  Dette er standardinnstillingen for alle brukere. 
 
Begrenset Movember-visning
Ditt Mo Space vil kun være tilgjengelig for å la støttespillere gjøre donasjoner til deg og til dine teammedlemmer.  Din Mo Space er skjult fra nettsøkemotorerer og hovedsøkefunksjonaliteten på Movember.com.
 
Hvis du driver innsamling som en del av et Mo Team vil din Mo Team-kaptein ha tilgang til teamets e-postadresser. Du kan melde deg av denne gjennom "Teamkommunikasjon"-valget i personverndelen i "Min konto".
 
I noen tilfeller indekserer ikke søkemotorene søkene sine på nytt, slik at ditt Mo Space og/eller Movember-hendelse fortsatt kan dukke opp i disse søkemotorene etter at du har endret dine profilinnstillinger. Hvis du er bekymret for at en spesifikk søkemotor ikke har fjernet ditt Mo Space og/eller Movember-hendelse fra søkeresultatene sine, ber vi deg kontakte oss på privacy@movember.com. Vi vil da kontakte søkemotoren direkte for å be om at referansen til ditt Mo Space og<7eller Movember-hendelse slettes fra søkeresultatene deres. 
 
Vi ønsker at våre Mo Sistas og Mo Bros får mest mulig ut av deres Mo Space. Derfor vil vi sende noen nyttige e-poster når du setter opp området første gang.
 
Vi ønsker å oppmuntre alle våre mo Bros og Mo Sistas som setter i gang innsamlingsaksjoner registrert på uk.movember.com med en årlig premietrekning.  Vi vil varsle våre vinnere via e-post.  Du kan velge å melde deg av den automatiske premietrekningen ved å sende e-post til privacy@movember.com
 

Å gjøre en donasjon
Du har valget om du vil gjøre en donasjon anonymt. Velger du dette vil beløpet du donerer vises på Mo Space, men navnet ditt vil ikke vises.
 
Hvis du kjøper produkter eller gjør en donasjon til en Mo Bro eller Mo Sista, kan du gi Movember kredittkortopplysninger og andre opplysninger som gjør Movember i stand til å behandle transaksjonen. Merk at Movember ikke lagrer kredittkortinformasjon.
 
Når du gjør en donasjon kan vi gi deg kvittering på det enten som privatperson eller som bedrift.  For å kunne gi deg dette vil vi be deg om en e-postadresse.
 
Gift Aid (Storbritannia) Gift Aid er en ordning der du kan registrere deg og som gjør det mulig for registrerte veldedighetsorganisasjoner å få tilbake skatt på donasjonen fra en britisk skattebetaler, noe som effektivt øker det donerte beløpet.  Vi vil be om ditt navn og adresse for å behandle dette. Disse opplysningene vil vi kun bruke for dette formålet.  Denne informasjonen gis til HMRC (Her Majesty’s Revenue and Customs, som er ansvarlig for innsamlingen av skatt i Storbritannia) og som lar Gift Aid-donasjonen utføres.  For å sikre at opplysningene er nøyaktige, bruker vi tredjeparter for å vaske dataene før vi gjør de tilgjengelige for HMRC, noe som sikrer at tilgangen til disse opplysningene er begrenset og sikker. Ytterligere informasjon om Gift Aid er å finne her:
https://www.gov.uk/claim-gift-aid
 
Vi er lovpålagt å oppbevare opplysninger om donasjoner i seks år, inkludert opplysninger om Gift Aid.  Vi har en oppbevaringsplan for å sikre at opplysningene ikke oppbevares i en lengre periode enn det som er nødvendig for dette formålet.
 
Landsspesifikke bestemmelser
Vi er pålagt å gi spanske myndigheter personopplysninger, navn og NIF-numre for givere på årlig basis.  For å tilfredsstille skattekrav er vi pålagt å utlevere kopier av kvitteringer fra bidrag fra våre tyske kampanjer, til regulatorer i Tyskland. Givers navn, adresse i tillegg til bidragsopplysninger gis via våre skatterådgivere i Tyskland.
 
 
For å kjøpe Movember-produkter eller -varer
Vi vil be om din kontaktinformasjon samt betalingsdetaljer når du kjøper Movember-produkter eller -varer for å sikre at vi kan sende ordren din til riktig adresse.  Hvis du kjøper produkter eller gjør en donasjon til en Mo Bro eller Mo Sista kan du måtte gi Movember kredittkortopplysninger og andre opplysninger som gjør det mulig for Movember å behandle transaksjonen. Vær oppmerksom på at Movember ikke lagrer kredittkortinformasjon.  Vi bruker netthandelsplattformen Shopify for å behandle dine bestillinger og betalinger.
 
 
For å overvåke og sikre optimalt resultat av menns helseinitiativ finansiert av Movember
Nettomidlene gitt av våre innsamlere og givere er bundet opp til programmer som støtter prostatakreft, testikkelkreft, psykisk helse og selvmordsforebygging, og menns helseinitiativer som drives av Movember Foundation eller gjennom partnere av menns helse, som Prostate Cancer UK og Scottish Association of Mental Health.
 
For prosjekter som er finansiert gjennom et forskningsrammeverk, forsøker vi å sikre at forskere får de nødvendige godkjennelser for forskningsetikk som gjør at vi kan sikre at enhver deltaker får informasjon om hvordan deres personopplysninger kan behandles og hvem det potensielt kan deles med med som en del av det aktuelle prosjektet, før de gir sitt samtykke til å delta.
 
Det er viktig at vi er i stand til å måle resultatene av disse prosjektene slik at finansierte programmer er i verdensklasse og på linje med våre strategiske resultater.  En viktig forpliktelse er å sikre at vi bare får anonyme opplysninger fra programmer for dette formålet.
 
Vi finansierer de fleste programmer gjennom et åpent offentlig anbud, og gjør det mulig for enhver person å bli varslet om kommende tilskuddsmuligheter.
For å kunne gjennomføre dette ber vi om forskeres opplysninger, for at vi skal kunne varsle dem om slike muligheter.
 
Vi ber om å høre om dine erfaringer, hovedsakelig ved hjelp av undersøkelser om utfallene av våre programmer.  Vi gjør dette via tredjepart eller våre egne nettsteder. I tilfeller hvor mottakere av Movember-programmer velger å gi denne direkte tilbakemeldingen, vil Movember analysere dataene for å sikre at programmer leverer ressurser, informasjon eller intervensjoner for å forbedre deres helseutfall. 
 
 
Markedsføring av arbeidet vårt gjennom digitale annonser
Vi bruker digitale byråer til å annonsere Movembers arbeid gjennom digitale annonser som oppnås gjennom e-postadresser og informasjonskapsler (se nedenfor for mer informasjon om informasjonskapsler).
 
Hvis vi sender opplysningene dine til Facebook for dette formålet, vil de krypteres før de sendes. Facebook bruker slike data kun for det formålet å matche brukere, og vil deretter slette det: https://www.facebook.com/ads/manage/customaudiences/tos.php  

Hvis du ønsker å framelde deg fra å få dine opplysninger gitt til Facebook eller andre sosiale medieplattformer med det formål å gi deg målrettet annonsering, kontakt oss på privacy@movember.com
 
 
Personlige opplysninger gitt til Movember av partnerorganisasjoner
Vi arbeider tett med våre partnerorganisasjoner og vil gi deg en mulighet til å høre mer om Movembers arbeid gjennom andre nettsider du besøker i tilknytning til menns helse.  Vi vil forsøke å sikre at våre partnerorganisasjoner får ditt samtykke før noen kontaktinformasjon gjøres tilgjengelig for Movember.
 
Vi mottar personopplysninger fra partnerorganisasjoner som gir muligheter for innsamling for Movember, noe vi krever for revisjonsformål (se nedenfor).
 
 
Personopplysninger gitt til Movember gjennom innsamlingsplattformer
Movember samler også inn midler via plattformer som Just Giving, Virgin Money Given, BT My Donate og Pay It Forward (Nederland).  Personopplysninger gitt på disse eksterne innsamlingsplattformene sendes til oss for å kunne møte våre revisjonskrav (se nedenfor). 
 
 
Å la deg logge inn på vår Mo Space ved bruk av Facebooksiden-din
Når du logger på ditt Mo Space ved hjelp av Facebook-siden din, vil du bli spurt om å gi din offentlige Facebook-profil, som alltid er offentlig gjennom Facebook, og din e-postadresse for å kunne aktivere dette.  Det er også en mulighet for å gi tilgang til din venneliste og arbeidshistroikk om du skulle velge å
 
 
å aktivere deg for å sette opp en Facebook Fundraiser for å motta donasjoner koblet til din Movember-innsamlingsside.
Du må logge inn på Mo Space med Facebook for å bruke denne funksjonen.  Når du har gjort dette vil du bli spurt om tillatelse til "Å administrere dine bidragsytere", noe som lar oss sette opp en Facebook Fundraiser på dine vegne, så du kan se den kombinerte innsamlingstotalen fra både din Mo Space og Facebook.
 
 
Å la oss sende deg push-medlinger fra Movember-appen
Vi har designet vår Movember-app til å speile funksjonaliteten til nettstedet, slik at databeskyttelsesprinsippene som er angitt i forhold til nettstedet vårt også gjelder for Movember-appen, men vi kan også tilby direktemeldinger med "push-varslinger" via appen. 
 
Du vil bli bedt om å melde deg på for å motta "push-varsler" fra oss.  Dette lar en smarttelefon motta og vise sosiale medier eller tekstmeldingsvarsler, selv når enhetens skjerm er låst.  Vi bruker en tredjeparts mobilengasjementsplattform som vi deler ditt fornavn og kjønn med, slik at våre push-meldinger kan tilpasses.
 
Vi bruker push-meldinger til å fortelle deg om Movembers innsamlingskampanjer, våre hendelser, helseinformasjon og nyheter om Movember Foundation, i tillegg til å dele med deg de utrolige resultatene som er oppnådd med innsamlede midler.  Vi kan også sende deg motiverende meldinger eller forslag til innsamlinger for Movember Foundation. 
 
 
Personopplysninger behandles for sysselsettingsformål
Vi behandler personopplysninger for rekrutteringsformål i tråd med databeskyttelseslovigning og lovforpliktelser knyttet til sysselsetting.  Vi krever personopplysninger ved behandling av kandidaters søknader til Movember.  For ansatte i Movember krever vi personopplysninger og nødkontakters personopplysninger. Disse oppbevares sikkert og kun HR-ansatte har tilgang til dem.  De ansatte som er direkte linjeledere og har tilgang til relevant ansattinformasjon om deres teammedlemmer eller søkere til stillinger, er instruert i å ta forholdsregler for å sikre at disse personopplysningene oppbevares på en sikker måte.  På grunn av skattehensyn er vi juridisk forpliktet til å oppbevare alle ansatteopplysninger i syv år. Etter dette vil vi sørge for at alle personopplysninger fjernes fra våre papirbaserte- og elektroniske systemer.
 
Vi behandler helsedata for sykdomsfravær med det formål å sikre at riktige sikkerhetskontroller er på plass for behandlingen av denne "spesialkategorien" av personopplysninger, som definert av Generell databeskyttelsesforskrift av 2018.
 
Vi oppbevarer personopplysninger knyttet til yrkesorganisasjoner for å sikre at nødvendige akkrediteringer opprettholdes.
 
Vi bruker eksterne leverandører for bearbeidelse av lønn og pensjonsordning for ansatte.  Vi har passende kontrakter i orden for å sikre sikkerheten og konfidensialiteten for eventuelle personopplysninger som gis for disse formålene.
 
Vi tilbyr også ansatte muligheten til å møte en uavhengig finansiell rådgiver for pensjonsråd. Dette krever personopplysninger i tilknytning til ansatte lønn, for å gi de ansatte skreddersydde råd.
 
 
For revisjonsformål
Veldedige formål må revideres annethvert år å sikre at vårt årsregnskap ikke inneholder feilinformasjon, og for å sikre at våre interne finansielle kontroller er robuste.  Vi er pålagt å gjøre alle opplysninger tilgjengelig for dette formålet, men sikre at tilgangen til personopplysninger er begrenset ved å gi skrivebeskyttet tilgang på stedet og ved å fjerne identifikatorer der det er nødvendig, for å kunne oppgi opplysningene for disse formålene. Eksterne revisorer er bundet av revisjonsstandarder som inneholder kontroller for å sikre at de behandler eventuelle personopplysninger konfidensielle under gjennomføring av revisjonene.  Vi er også underlagt tilsyn av veldedighetsregulatorer i Storbritannia og Europa. 
 
 
Å formidle resultatene av Movember til våre styremedlemmer og interessenter
Når våre støttespillere har gitt sitt samtykke til å vises i videoklipp eller til å dele sin personlige historie, kan vi presentere dette til våre styremedlemmer og interessenter som en del av rapporteringen av vår drift.   Generelt sett vil alle opplysninger som presenteres til styret for rapporteringsformål være anonymisert.
 
 
Å gi våre støttespillere innsamlingspakker
Vi vil be om din postadresse for å kunne gi deg en innsamlingspakke når du ber om en.  Vi kan også noen ganger bruke din postadresse til å takke deg for ditt innsamlingsbidrag.



Å la deg koble til treningsregistreringsenheter og apper for å støtte dine innsamlingsaktiviteter
Som en del av Movembers "Move"-treningsutfordring kan du koble din treningsregistreringsenhet eller app (Fitness Tracker) til din Movember-konto gjennom vår tredjeparts tjenestetilbyder, Human API, Inc, så dine treningsaktivitetsdata kan vises i din Mo Space-innsamlingsside
 
Vi bruker Human Api, Inc, for dette formålet for å la deg tilby tilkobling til ulike treningsregistreringsenheter gjennom ett system, så vi kan motta data fra ulike typer treningsregistreringsnheter i et standardformat.
 
Når du velger å koble til din treningsregistreringsenhet gir du Human API, Inc, tillatelse til å få tilgang til og lagre alle eksisterende aktivitetsdata fra din treningsregistreringsenhet, og tillatelsen til å få tilgang til og lagre alle fremtidige aktivitetsdata, helt frem til du velger å koble fra treningsregistreringsenheten.  Human Api, Inc. vil deretter dele dine aktivitetsdata med Movember så de blir synlige på ditt Mo Space.  Movember vil kun ha tilgang til og lagre aktivitetsdata som er opprettet etter at du har koblet din treningsregistreringsenhet til ditt Mo Space.
 
Aktivitetsdata inkluderer aktivitetstype, varighet, distanse, steg, kalorier, kildeinformasjon (og GPS-koordinater for noen Fitness Tracker-enheter), men kan endres fra tid til annen avhengig av enheten som brukes.  Du kan velge hvilke aktivitetsdata som skal vises i din Mo Space, eller du kan velge å automatisk publisere alle dine aktivitetsdata fra din Fitness Tracker i din Mo Space.
 
Human API, Inc og Movember vil fortsatt motta dine aktivitetsdata, med mindre du velger å koble fra din Fitness Tracker i Min konto-delen.
 
Når du velger å koble fra din Fitness Tracker må du velge å enten:
 
Koble fra og beholde mine Moves
Movember vil ikke lenger i fremtiden ha tilgang til dine aktivitetsdata som er registrert av din Fitness Tracker.  Movember vil fortsatt ha tilgang til aktivitetsdataene for formålet å vise treningsaktivitetene du har valgt å vise i ditt Mo Space.  Human API, Inc. vil heller ikke lenger ha tilgang til dine aktivitetsdata i fremtiden og Movember vil sende en forespørsel på dine vegne om å fjerne alle dine aktivitetsdata fra databasen deres.
 
Koble fra og slette mine opplysninger
Movember vil ikke lenger ha noen tilgang i fremtiden til dine aktivitetsdata registrert fra din Fitness Tracker og vil slette alle dine aktivitetsdata fra databasen vår.  Human API, Inc. vil heller ikke lenger ha tilgang til dine aktivitetsdata i fremtiden og Movember vil sende en forespørsel på dine vegne om å fjerne alle dine aktivitetsdata fra databasen deres.
 
Vær oppmerksom på at vi tilbakestiller dette aspektet av Mo plass årlig i tråd med vårt kampanjeår slik Movember ikke vil beholde aktivitetsdata for mer enn et år hvis du ikke velger ett av alternativene ovenfor.  Human API, Inc. vil fortsatt ha tilgang til aktivitetesdataene etter at Mo-Space er tilbakestilt.  Kontakt oss på privacy@movember.com for å be Movember å sende en forespørsel på dine vegne for å fjerne alle dine aktivitetsdata fra databasen til Human API, Inc.
 
Retningslinjene for personvern og vilkårene og betingelsene for Human API, Inc. er å finne her:
https://www.humanapi.co/privacy-policy
https://www.humanapi.co/end-user-terms



For å la oss kommunisere med våre bedriftsinnsamlere
Vi søker aktivt etter bedriftskontakter via offentlig tilgjengelig informasjon fra nettsider slik som LinkedIn og Facebook, eller ved å utføre Google-søk.  Vi vil behandle bedrifters e-postadresser som personopplysninger for dette formålet
 
 

Generelt personvern for Movember


 
Det følgende angir våre tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak iverksatt av Movember for å sikre at dine personopplysninger holdes konfidensielle og sikre av Movember og våre partnerorganisasjoner / tredjeparts leverandører
 
 
Juridisk grunnlag for behandling
Vi vil be om samtykke for behandling av det meste av personopplysninger, imidlertidig vil vi behandle noe på grunnlag av juridiske interesser for formålene du inngår en kontrakt om, for eksempel når vi ber om visse personopplysninger for å kunne tilby deg en tjeneste du velger å bruke. Vi ville bare stole på det lovlige grunnlaget til legitime interesser der vi er sikre på at vi ikke ville bruke opplysningene dine på en måte du ikke ville forvente, knyttet til dine rettigheter og interesser.
 
 
Formidling av dine personopplysninger:
Vi kan formidle dine personopplysninger til våre leverandører eller andre eksterne tredjeparter for å sette ut noen tjenester og funksjoner knyttet til formålene for behandlingen av dine personopplysninger av Movember, for lagring og for å på annen måte forbedre tjenestene våre. Når vi inngår avtaler med eksterne tjenesteleverandører, kan vi gi dem dine personopplysninger, men kun i den grad det er nødvendig for at de skal oppfylle kontrakten, eller når det er rimelig å forvente at Movember formidler dem til en tredjepart i forbindelse med et spesifikt formål.



Vi kommer ikke til å selge personopplysningene dine til andre parter.

Movember vil ikke bruke eller formidle dine personopplysninger unntatt i samsvar med disse retningslinjene for personvern med mindre du har samtykket til bruk eller formidling, eller der det er nødvendig for å forhindre skade på liv eller helse, å undersøke noen mistenkt ulovlig aktivitet eller der bruk eller formidling er nødvendig eller godkjent av loven.



Sikkerhet og lagring av opplysningene dine:
Movember tar forholdsregler for å sikre alle opplysninger som samles inn, samt at opplysningene beskyttes mot misbruk og tap og fra uautorisert tilgang, endring eller formidling. Dine personopplysninger vil for eksempel lagres og vedlikeholdes i et sikkert skybasert miljø, som bare autorisert personell har tilgang til. Noen av disse tjenestene drives av tredjeparter lokalisert i Australia og i USA. Imidlertid kan ingen dataoverføring over Internett, eller informasjon lagret på servere som er tilgjengelig på hele Internett, være garantert helt sikker. Vi kan ikke garantere sikkerheten for noen opplysninger du sender til oss eller mottar fra oss over Internett.
 
Det kan noen ganger være nødvendig å overføre personopplysninger utenlands, spesielt til Australia og USA.  Når dette er nødvendig kan opplysninger overføres til land eller territorier over hele verden.  Eventuelle overføringer vil gjøres i full overenstemmelse med alle aspekter av generell databasekyttelsesforordning og tilhørende lovgivning.  Uansett hvor dataene dine blir overført, kan domstolene, regulerende organer samt politi- og nasjonale sikkerhetsmyndigheter få tilgang til dem i henhold til lovene i den relevante jurisdiksjonen. 
 
Oppbevaring av dine personopplysninger.
Vi vil oppbevare dine personopplysninger så lenge det er nødvendig for å oppfylle de formål vi har samlet de inn for, herunder for å tilfredstille alle juridiske, regnskaps- og revisjonsmessige- eller rapporteringskrav.  Vi kan også oppbevare dine personopplysninger i en rimelig tid etterpå så vi kan besvare eventuelle henvendelser eller klager.
 
 
Dine rettigheter knyttet til dine personopplysninger:
Dine rettigheter ´knyttet til hvordan organisasjoner behandler dine personopplysninger, er betydelig forbedret i henhold til den nye generelle databeskyttelsesforskriften av 2018.  Følgende angir hvordan Movember vil sikre at vi møter alle disse forbedrede rettighetene.
 
1.  Rett til å bli informert
Din rett til å bli informert om personopplysningene vi behandler er fastsatt i disse retningslinjene for personvern som skal gjennomgås regelmessig for å sikre at du får nøyaktig informasjon.
 
2. Rett til tilgang
Du kan be om tilgang til dine personopplysninger som er samlet inn av Movember. Send en e-post til privacy@movember.com og vi vil forsøke å svare så snart som mulig og under alle omstendigheter innen én kalendermåned etter mottak av forespørselen din.  Det kan være juridiske eller regulatoriske grunner til at tilgang avslås eller endring nektes. Hvis dette er tilfellet, vil vi fortelle deg hvorfor.
 
3.  Rett til endring
Hvis du tror at noen av dine personopplysninger som Movember oppbevarer ikke er korrekte, komplette eller oppdatere, vil Movember gjøre rimelige tiltak for å korrigere disse opplysningene. Du kan rette en forespørsel om korrigering. Dette kan skje muntlig eller skriftlig.  For å be om at dine personopplysninger korrigeres eller oppdateres, send en e-post til privacy@movember.com Vi vil svare på forespørselen din innen én kalendermåned.
 
4.  Rett til sletting
Også kjent som "retten til å bli glemt". Du kan nå be om at dine personopplysninger som behandles og oppbevares av oss kan slettes, med mindre det er juridiske krav pålagt oss å fortsette å behandle dine opplysninger. I dette tilfellet vil dette forklares til deg som svar på forespørselen din.  Du kan enten muntlig eller skriftlig be om at vi sletter dine opplysninger.  Vi vil svare på forespørselen din innen én kalendermåned.
 
5. Rett til å begrense behandling
I likhet med rettigheten til å be om sletting av dine personopplysninger, kan du be om at vi begrenser behandling der du har problemer med innholdet i informasjonen vi oppbevarer eller hvordan vi behandler opplysningene.  I disse tilfellene vil vi bare bruke begrensningen for en viss tidsperiode, mens vi vurderer din forespørsel om dette. Du kan be om oss å begrense behandling enten muntlig eller skriftlig.  Vi vil svare på forespørselen din innen én kalendermåned.
 
6.  Rett til dataoverføring
Der det er teknisk mulig vi vil forsøke å gi deg en kopi av dine personopplysninger i et format som lett kan overføres til en annen organisasjon. Vi vil svare på forespørselen din innen én kalendermåned.  Merk at denne rettigheten bare gjelder for automatisert informasjon som du opprinnelig har gitt samtykke til oss å bruke eller hvor vi bruker opplysningene til å utføre en kontrakt med deg.

7. Rett til å nekte
Du har rett til å nekte oss å bruke dine opplysninger for markedsføringsformål eller der behandlingen er basert på legitime interesser. 
 
8.   Rettigheter i forhold til automatiserte beslutningsprosesser og profilering
Movember behandler ikke personlige data for automatisert beslutningsprosesser eller profilering som definert av regulering.
 
Kontakt oss på privacy@movember.com for å utøve en av rettighetene ovenfor.
 

Klager
Hvis du har en klage vedrørende håndteringen av dine personopplysninger, skriv til oss på adressen ovenfor eller send en e-post til privacy@movember.com.
 
Hvis du fremdeles ikke er fornøyd med utfallet av klagen din kan du skrive til Information Comissioner´ s Office på følgende adresse.
 
Information Commissioner´ s Office
Wycliffe House
Water Lane
Wilmslow
Sheshire
SK9 5AF
 
Du kan også kontakte Information Commissioner’s Office ved å bruke deres skjema:  https://ico.org.uk/global/contact-us/email/
 
 
Annonsering og analyse på nettsiden:
 
Piksler
En piksel er en liten mengde kode på en nettside eller i et e-postvarsel som brukes av organisasjoner for å lære hvordan brukere samhandler med bestemt nettinnhold, for å hjelpe oss med å forbedre tjenestene våre og tilpasse opplevelsen. Piksler bruker din elektroniske identifikatorer til å gjøre dette med en anonymisert versjon av din sosiale medieside-ID.  Vi kan ikke se noen enkeltbrukeres personopplysninger, men de innsamlede opplysningene lagres og behandles av sosiale medienettsteder.
 
Du kan endre innstillingene eller velge bort fra nettstedet tilpassede annonser gjennom Facebook og Twitter nedenfor:
https://www.facebook.com/about/privacy/
https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies
 
 
Koblinger til andre nettsider
Movember er ikke ansvarlig for personvernspraksis eller innhold på andre nettsteder eller tjenester som er knyttet til et nettsted, eller for personvernspraksis for tredjeparts sosiale medier eller andre tjenesteleverandører som du kan få tilgang til via et nettsted. Vi oppfordrer deg til å lese disse nettstedenes eller tjenesteleverandørers retningslinjer for personvern, inkludert, men ikke begrenset til, Facebooks innsamlingssider og Facebooks donasjonsfunksjoner, som kan kreve at du oppgir ytterligere personopplysninger.


IP-adresse
IP-adresse (Internett-protokolladresse) er en unik adresse som enheter som datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner bruker for å identifisere seg med og kommunisere med andre enheter i IP-nettverket.
 
Movember bruker IP-adresser for å sikre at våre brukere sendes til riktig versjon av vår nettside avhengig av i hvilket territorium de åpner nettsiden fra. Vi bruker også nettlogginformasjon gitt via IP-adressen for å forstå eventuelle problemer brukere kan oppleve når de bruker nettstedet vårt for å sikre en sømløs tjeneste for våre brukere.
 
Informasjonskapsler:
Hva er informasjonskapsler?
Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som lagres på datamaskinens minne og harddisk når du besøker visse nettsteder. De brukes for at nettsteder skal fungere, eller for å gi informasjon til eierne av nettstedet. Hvorfor bruker vi informasjonskapsler?
Informasjonskapsler hjelper oss å tilby tilpassede tjenester og opplysninger. Vi bruker for eksempel informasjonskapsler på alle nettstedene våre for å samle inn anonyme trafikkdata, samt for å gi deg en bedre opplevelse på nettstedene (f.eks. for å holde deg pålogget hvis du ber om dette). I grove trekk bruker vi informasjonskapsler på nettstedene våre for følgende formål:
  • Analytiske formål: vi bruker analytiske informasjonskapsler som tillater oss å gjenkjenne, måle og spore besøkende på nettsidene. Dette hjelper oss med å forbedre og utvikle måten nettstedene våre fungerer på, for eksempel ved å fastslå om besøkende til nettstedet har lett for å finne informasjon, eller ved å identifisere aspektene ved nettstedene våre som er mest interessante for dem. For disse formålene kan vi lagre følgende:
    • navnet på domenet du fikk tilgang til Internett fra
    • datoen og klokkeslettet da du gikk inn på nettstedene våre
    • annonsen eller adressen til nettstedet som du koblet deg til nettstedet vårt fra
    • sidene du gikk inn på mens du besøkte nettstedene våre
    • enheten du fikk tilgang til nettstedene våre fra
    • stedet du fikk tilgang til nettstedene våre fra

I tillegg bruker vi tredjeparts tjenesteleverandører til å gi oss visse analysetjenester i forbindelse med driften av nettstedene, inkludert (men ikke begrenset til) innsamling og sporing av dataene og informasjonen oppgitt ovenfor. Vi kan oppgi data om besøkende, inkludert personlig identifiserbar informasjon, slik at disse tredjeparts tjenesteleverandørene kan tilby slike tjenester. Slike data kan sendes til disse tredjeparts tjenesteleverandører og deres lokale utenlandske leverandører, der standarden på databeskyttelse kan være lavere enn i landet du bor i.
  • Brukspreferanser: Noen av informasjonskapslene på nettstedet aktiveres når besøkende på siden gjør et valg om deres bruk av siden. Nettstedene våre «husker» da innstillingsprefransene til den aktuelle brukeren. Dette lar oss skreddersy aspekter av nettstedene våre til den individuelle brukeren.
     
  • Øktbehandling: Programvaren som driver nettstedene våre, bruker informasjonskapsler for tekniske formål som er nødvendige grunnet våre servere og applikasjoners interne funksjoner. For eksempel bruker vi informasjonskapsler til å holde oversikt over informasjon om en brukers økt og bestemme hvilke alternativer eller sider som skal vises for at nettsiden skal fungere.
     
  • Funksjonelle formål: Informasjonskapsler for funksjonelle formål lagrer informasjon som er nødvendig for at dine applikasjoner skal kunne behandle og fungere. Når forespørsler i en applikasjon for eksempel involverer flere stadier, brukes informasjonskapsler til å lagre informasjonen fra hvert stadium midlertidig for å legge til rette for å fullføre forespørselen som helhet.
Dine preferanser for informasjonskapsler
For å fullt ut bruke nettsiden vår må din datamaskin eller mobilenhet akseptere informasjonskapsler. Sidene våre vil ikke fungere riktig uten dem. I tillegg er informasjonskapsler nødvendige for å gi deg personlig tilpassede funksjoner på nettstedene våre.

Tredjeparts informasjonskapsler
Når du besøker nettsiden vår vil du motta informasjonskapsler som er satt av tredjeparter. Du kan for eksempel motta en informasjonskapsel som er stilt inn av Google. Disse informasjonskapslene brukes for formålene som beskrives i delen «Hvorfor bruker vi informasjonskapsler?» i disse retningslinjene. Vi kontrollerer ikke innstillingene av disse tredjeparts informasjonskapslene, så vi anbefaler deg å sjekke tredjepartens nettsted for mer informasjon om dennes bruk av informasjonskapsler og hvordan du kan administrere dem.

Endre preferanser for informasjonskapsler
hvis du ønsker å fjerne informasjonskapsler som settes av nettsidene fra nettleseren i fremtiden, kan du slette dem. Instruksjonene for å fjerne informasjonskapsler fra datamaskinen din eller din mobile enhet avhenger av operativsystemet og nettleseren du bruker. Merk imidlertid at hvis du trekker tilbake ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler på nettstedene våre, vil nettstedenes funksjonalitet bli svekket.
 
 
Google Analytics
Nettstedet vårt bruker Google Analytics for å rapportere på nettstedtrafikk for å gi oss forståelse av bruken og å sikre at vi fortsetter å forbedre brukeropplevelsen av nettsiden vår.
Du kan endre preferansene dine eller melde deg av Google Analytics her:
https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en
 
 
Endringer i disse retningslinjene for personvern:
Disse retningslinjene for personvern kan endres fra tid til annen, spesielt når det innføres nye regler, forskrifter og retningslinjer for bransjen. Alle endringer i våre retningslinjer for personvern vil publiseres på nettsiden vår.  Hvis vi mener at endringene er betydelige, vil vi varsle deg via e-post.