Personvern

Movembers retningslinjer for personvern

Innledning

Movember er opptatt av å beskytte personvernet ditt og konfidensialiteten av eventuelle personopplysninger du gir til oss. Vi verdsetter åpenhet og vil at du skal forstå fullt ut hvorfor vi ber deg om personopplysninger, og hva vi kommer til å gjøre med dem.
Disse retningslinjene beskriver hvordan vi samler inn, bruker, lagrer og oppgir personopplysningene dine i forbindelse med aktivitetene våre. De viser at du kan være trygg på at vi behandler personopplysningene dine med respekt og i tråd med loven.
Ved å gå inn på Movember-nettstedet og hvilken som helst av Movember-appene (samlet kalt “nettsteder”), eller på annen måte oppgi personopplysningene dine til Movember, angir du at du godtar disse retningslinjene (som kan endres fra tid til annen).
(Merk at ytterligere regler gjelder for individer vi samler inn personopplysninger om, dersom de befinner seg i EU eller EØS. For mer informasjon, se Vedlegg A: Merknad om personvern i EU).


Hvem er vi?

Movember er den ledende veldedige organisasjonen som gir menns helse et nytt ansikt verden over. Vi tar opp noen av de største helseproblemene menn står overfor: prostatakreft, testikkelkreft, psykiske problemer og selvmord. Dette gjør vi via det globale innsamlingsarrangementet vårt i måneden tidligere kjent som november, og ved å gjennomføre bevissthetskampanjer året gjennom. Med pengene samlet inn av det globale fellesskapet vårt finansierer Movember banebrytende forskning og innovative helseprosjekter over hele verden, som har betydelig global og lokal innvirkning.
Referanser i disse retningslinjene til Movember (eller “vi” eller “oss”) er en referanse til Movember Foundation (australsk selskapsnummer 48 894 537 905), og dets datterselskaper og tilknyttede enheter (Movember Group Pty Ltd, Movember Foundation (USA), Movember Europe, Movember Europe Trading Ltd, Movember Canada, Movember New Zealand og Movember e.V.).


Hvilken informasjon samler vi inn?

Informasjonen vi samler inn om deg, avhenger av samhandlingens art. Vi vil imidlertid kun samle inn personopplysninger som i rimelig grad er nødvendige for å oppfylle formålet de samles inn for (f.eks. for å behandle en donasjon, registrere deg som en Mo Bro eller Mo Sista, tillate deg å jobbe for oss osv.). Merk at vi i USA bruker Mo Sisters. Dette gjenspeiler hvor opptatt vi er av kulturell sensitivitet og å unngå kulturell appropriasjon.
Nedenfor finner du noen eksempler på informasjonen vi kan samle inn om deg:


Personopplysninger

Hvis du er …

Kan vi samle inn:

En Mo Bro, Mo Sista eller donor
  • Kontaktopplysninger (f.eks. navn, bilde, alder, fødselsdato, adresse, postnummer, telefonnummer, e-postadresse)
  • Informasjon om aktivitetssporing (kun hvis du kobler en treningsapp til Mo Space-kontoen din)
  • Tidligere donasjonshistorikk eller beløpet du har donert (f.eks. hvis du donerer til en Mo Bro, en Mo Sista, et Mo-team, et Mo-arrangement eller et Mo-nettverk) 
  • Historisk medlemsinformasjon fra et av dine tilknyttede Mo-teamer, Mo-arrangementer og/eller Mo-nettverk under tidligere kampanjer
  • Informasjon du har oppgitt hvis du har kontaktet oss med et spørsmål, en klage eller en henvendelse
En besøkende på nettstedene våre
  • Informasjon om datautstyret og versjonen av operativsystemet du bruker
  • Innstillingene på enheten du bruker for å besøke nettstedene våre
En ansatt, leverandør eller frivillig
  • Kontaktopplysninger (f.eks. navn, bilde, alder, fødselsdato, adresse, postnummer, mobilnummer, personlig e-postadresse)
  • Yrkesmessige opplysninger (f.eks. navn på tidligere arbeidsgiver eller bedrift, stilling/yrke, informasjon om tidligere ansettelser)
  • Opplysninger om familie og begunstiget for forsikring og pensjonssparing (f.eks. navn og fødselsdatoer)
  • Økonomisk informasjon (f.eks. skatter, bankopplysninger og detaljer om pensjonssparing)
  • Sykehistorie (f.eks. allergier eller andre tilstander som hjelper oss til å holde deg trygg på jobb). 
En jobbsøker
  • Kontaktopplysninger (f.eks. navn, alder, fødselsdato, adresse, postnummer, mobilnummer, telefonnummer på jobb, personlig e-postadresse, e-postadresse på jobb)
  • Yrkesmessige opplysninger (f.eks. navn på arbeidsgiver eller bedrift, stilling/yrke, informasjon om tidligere ansettelser og eventuell annen informasjon du oppgir når du søker på en ledig stilling i Movember)
  • Utdanningsopplysninger (f.eks. videregående skolegang og universitet, grader du har oppnådd osv.)


Sensitive opplysninger

Sensitive opplysninger (noen ganger referert til som "særlige kategorier av personopplysninger") er data som krever større sikkerhet, og kan være underlagt spesialbeskyttelse i henhold til ditt lands lover. Eksempler på sensitive opplysninger inkluderer opplysninger om en persons:
 
  • Folkegruppe
  • Etnisk opprinnelse
  • Helse
  • Genetikk
  • Seksualliv, seksuelle legning eller praksis
  • Politiske synspunkter og meninger
  • Religiøse overbevisninger eller tilknytninger
  • Filosofiske overbevisninger
  • Medlemskap i en politisk forening, bransjeorganisasjon eller fagforening
  • Kriminelt rulleblad
  • Biometrisk informasjon som skal brukes til visse formål (f.eks. ID-formål)
  • Biometriske maler

 
Vi samler vanligvis ikke inn sensitive opplysninger, men hvis du er en ansatt, frivillig eller jobbsøker, kan vi samle inn (uten ditt samtykke) informasjon om helsen din og/eller informasjon som kan avsløre straffedommer eller lovbrudd.
Som en Mo Bro eller Mo Sista kan du velge å oppgi den informasjonen du ønsker, i forbindelse med ditt Mo Space, Mo-team, Mo-arrangement eller din Mo-nettverksprofil. Dette kan inkludere sensitive opplysninger. Vær forsiktig med hvilke opplysninger du publiserer på denne måten.


Kredittkortdata

Hvis du kjøper produkter fra oss eller gir oss en donasjon, kan du gi oss kredittkortdetaljer og annen informasjon slik at vi kan behandle transaksjonen. Merk at Movember ikke lagrer kredittkortinformasjon.


Informasjon fra treningsapp

Hvis du kobler treningsappen din til ditt Mo Space, kan aktivitetsdata Movember samler inn, inkludere typene av aktiviteter du har gjennomført, varighet, distanse, skritt, kalorier og tilknyttet kildeinformasjon (inkludert GPS-koordinater for enkelte treningsapper). Aktivitetsdata fra treningsappen din gis til Movember av Human API, Inc.


Uoppfordrede opplysninger

Hvis du gir oss uoppfordrede personopplysninger, som betyr personopplysninger vi mottar, men som vi ikke har gjort noe aktivt for å samle inn fra deg, ødelegger eller avidentifiserer vi vanligvis opplysningene så snart som mulig (hvis dette er lovlig og rimelig).


Hvordan samler vi inn personopplysninger?

Ved å motta dem direkte fra deg

Når mulig samler vi inn personopplysninger fra deg direkte. Dette kan inkludere, men er ikke begrenset til registreringsskjemaer på nettet, donasjonsskjemaer på nettet, e-postkorrespondanse, sosiale medier, live chat-diskusjoner, jobbsøknader, papirskjemaer og møter ansikt til ansikt.
Du kan oppgi personopplysninger til Movember av flere ulike grunner, inkludert for å:
  • Få informasjon om eller delta i Movember
  • Få informasjon om eller involvere deg i Movembers kampanjer, prosjekter eller aktiviteter
  • Få informasjon om resultatene av midlene vi har samlet inn
  • Kjøp Movember-produkter eller -varer
  • Doner midler til oss (enten direkte eller via en Mo Bro, en Mo Sista, et Mo-team, et Mo-arrangement eller et Mo-nettverk)
  • Gi oss din Movember-"motivasjon" eller en personlig historie
  • Koble til din personlige app for treningssporing for å delta i Move-utfordringen vår
  • Organisere eller delta på et Movember-arrangement
  • Søk på en jobb hos eller jobbe for oss
  • Send inn en forespørsel om å chatte med oss via live chat-funksjonen på et av nettstedene våre eller kontoene våre på sosiale medier.

Via sosiale medier

Hvis du registrerer deg for eller logger inn på en Mo Space-profil med Facebook-kontoen din, samler vi inn personopplysningene fra Facebook som vi trenger for å fullføre registreringen eller påloggingen. Vi samler imidlertid kun inn personopplysningene som du har gitt Facebook tillatelse til å dele med oss. Opplysningene kan inkludere navnet ditt og e-postadressen din, og avhengig av personverninnstillingene dine, ytterligere detaljer om deg. Gå gjennom personvernkontrollene du har angitt på Facebook-kontoen din, slik at du har kontroll over hvor mye informasjon du deler med oss.


Via informasjonskapsler på nettstedene våre

Vi kan samle inn, loggføre og behandle data om din bruk av nettstedene våre. Dette gjør vi for at nettstedene våre skal fungere ordentlig, for å samle inn anonym data om nettstedstrafikk samt gi deg den beste mulige brukeropplevelsen (f.eks. for å holde deg pålogget hvis du ber om dette). For mer informasjon om informasjonskapsler, se Vedlegg B: Retningslinjer for informasjonskapsler.


Når treningsappen din er koblet til ditt Mo Space

Når du kobler til enheten din for treningssporing eller treningsappen din (treningsapp) til ditt Mo Space for å delta i Move-utfordringen, gjør Human API Inc all historisk informasjon angående aktivitetsdata det innehar fra treningsappen din, tilgjengelig for oss. Ved å koble treningsappen din til ditt Mo Space, gir du Movember tilgang til alle historiske aktivitetsdata fra treningsappen din, pluss eventuelle nye aktivitetsdata som registreres mens treningsappen din er koblet til ditt Mo Space.
Du kan velge hvilke aktivitetsdata fra treningsappen du vil vise som en Move-aktivitet på din Mo Space-side. Vi vil fortsette å motta disse aktivitetsdataene, med mindre og inntil du velger å koble fra treningsappen din i delen Administrer tilkoblinger på Mo Space-kontoen din. Hvis du velger å koble fra treningsappen din, vil vi fortsatt ha tilgang til aktivitetsdata registrert frem til dette tidspunktet, men vi har ikke tilgang til fremtidige aktivitetsdata etter tidspunktet for frakobling.


Via tredjeparter

I begrensede tilfeller kan vi samle inn informasjon om deg fra tredjeparter, for eksempel:

Hvis du er …

Vi kan samle inn informasjon fra tredjeparter på følgende måter:

En Mo Bro, Mo Sista eller donor Hvis du donerer til Movember via nettstedet vårt ved hjelp av enten PayPal eller MasterPass, kan disse organisasjonene, avhengig av hvor du bor, gi oss adressen din.
De vil kun gjøre dette hvis du ikke selv har oppgitt adressen din på donasjonsskjemaet, og hvis du har oppgitt adressen din som del av PayPal- eller MasterPass-kontoen din.
Alternativt, hvis du donerer til oss via en innsamling på Facebook, blir navnet ditt og donasjonsbeløpet delt med oss. Samtidig som du gir donasjonen din, får du også muligheten til å dele e-postadressen din med oss for å motta nyhetsbrev og oppdateringer. Gå til Facebook for mer informasjon om å donere via en innsamling på Facebook.
Hvis du chatter med oss via live chat-funksjonen på nettstedet vårt, vil noen av personopplysningene dine bli delt med oss, inkludert navnet ditt, e-postadresse og sted (hvis du tillater deling av dette via nettleseren din).
En jobbsøker Vi kan få personopplysningene dine hvis du søker på en jobb i Movember via en tredjepart, slik som et rekrutteringsbyrå eller LinkedIn.


Bruk av data som er tilgjengelige fra offentlige kilder

Vi kan fra tid til annen få personopplysninger om deg fra offentlig tilgjengelige kilder (f.eks. telefonkatalogen), såfremt innsamlingen gjennomføres på en rettferdig og lovlig måte, personopplysningene i rimelig grad er nødvendige for funksjonene eller aktivitetene våre, og det ville være upraktisk eller urimelig for oss å samle inn opplysningene fra deg.


Hvor mye informasjon må du oppgi?

Hvor mye informasjon du gir til Movember, er opp til deg. Hvis du vil bruke nettstedene våre, donere til oss, motta informasjon fra oss, delta i kampanjene, programmene og arrangementene våre osv., krever vi imidlertid visse opplysninger fra deg. Du vil stort sett kunne samhandle med oss anonymt hvis du ønsker det. Under spesifikke omstendigheter der dette ikke er mulig, vil vi gi deg beskjed.


Hvordan bruker vi personopplysningene dine?

Vi gjør vårt ytterste for å fortelle deg hva vi kommer til å gjøre med personopplysningene du gir til oss, på tidspunktet du oppgir dem.
Her er en generell liste over vanlige måter vi kan bruke personopplysningene dine på: 

Hvis du er …

Vi kan bruke personopplysningene dine på følgende måter:

En Mo Bro, Mo Sista eller donor
  • For å gi deg produkter eller varer du har bedt om
  • For å gi deg informasjon eller annen kommunikasjon om Movember eller noen av Movembers initiativer
  • For å markedsføre Movember og/eller kampanjene og arrangementene våre
  • For å involvere deg i markedsføring, fremtidige kampanjer og andre initiativer som gjennomføres av Movember
  • For å inkludere bildet ditt, navnet ditt og detaljene dine på nettstedene våre hvis du registrerer deg som en Mo Bro, Mo Sista, som del av et Mo-team eller hvis du registrerer deg for å organisere et Movember-arrangement (disse opplysningene vil bli vist i offentlige søkeresultater, med mindre du endrer standardinnstillingen)
  • For å inkludere navnet ditt, kommentarer og beløpet du har donert, på nettstedene våre dersom du gir en donasjon til en Mo Bro, en Mo Sista, et Mo-team eller et Mo-arrangement (med mindre du velger en privat eller anonym donasjon)
  • For å inkludere deg i automatiske premietrekninger hvis du er en registrert Mo Bro eller Mo Sista, og oppfyller de relevante kriteriene for premietrekningen
  • For å gi deg detaljer om hvordan vi bruker midlene samlet inn av Movember
  • For å analysere statistikk i forbindelse med Movember-fellesskapet
  • for å involvere deg i helseinitiativer
  • For å erkjenne eller belønne deg for din deltakelse i Movember eller noen av Movembers andre initiativer
En ansatt, leverandør eller frivillig Hvis du er ansatt eller frivillig hos oss, bruker vi personopplysningene du har oppgitt til oss, til å administrere ansettelsen din og ansvaret vårt overfor deg.
En jobbsøker Hvis du søker på en jobb hos oss, bruker vi personopplysningene du har oppgitt til oss, i den hensikt å evaluere jobbsøknaden din.


Hvordan beskytter vi personopplysningene dine?

Movember iverksetter rimelige tiltak for å garantere sikkerheten av all informasjon det samler inn, inkludert å beskytte informasjonen mot misbruk, tap og uautorisert tilgang, modifisering eller offentliggjøring. Dine personopplysninger kan for eksempel oppbevares og vedlikeholdes i et sikkert, skybasert miljø som kun autorisert personale har tilgang til. Noen av disse tjenestene drives av tredjeparter i Australia og USA. Men siden ingen dataoverføring via internett eller informasjon som lagres på servere som er tilgjengelige via internett, kan garanteres å være fullstendig sikre, kan vi ikke garantere sikkerheten til informasjon du sender til eller mottar fra oss på nettet.


Hvor lenge beholder vi personopplysningene dine?

Vi oppbevarer personopplysningene dine kun så lenge det er påkrevd:
  • For å oppfylle formålet de ble samlet inn for (og i tråd med eventuelle samtykker du har gitt oss)
  • Av gjeldende lover, forskrifter og profesjonelle standarder.


Hvem kan vi dele personopplysningene dine med?

Movember vil ikke bruke eller formidle dine personopplysninger unntatt i samsvar med disse retningslinjene, med mindre du har samtykket til bruk eller formidling, eller der det er nødvendig for å forhindre skade på liv eller helse, å undersøke noen mistenkt ulovlig aktivitet eller der bruk eller formidling er nødvendig eller godkjent av loven.
Vi kommer aldri til å selge personopplysningene dine til andre parter.
Vi kan dele opplysningene dine med tredjeparter som behandler data på våre vegne, men kun når vi pålegger dem forpliktelser med tanke på dataenes sikkerhet og krever at de bruker dataene kun slik vi har instruert dem om.
Vi kan formidle personopplysningene dine til sosiale medieplattformer (inkludert, men ikke begrenset til Facebook), så de sosiale medieplattformene kan sende deg annonser om fremtidige Movember-arrangementer og -initiativer og for analyseformål.
Hvis vi sender opplysningene dine til Facebook, vil de bli hashet før de blir sendt, og Facebook bruker kun dataene for avstemmingsformål i en kort tidsperiode før de sletter dem. For mer informasjon, se Facebooks nettsted.  
Hvis du ikke vil at opplysningene dine skal gis til Facebook eller andre sosiale medieplattformer, ber vi deg kontakte oss via e-post på privacy@movember.com.


Internasjonale overføringer av personopplysninger

Uansett hvor i verden du er bosatt, kan Movember overføre, behandle og lagre personopplysningene dine utenfor bostedslandet ditt, inkludert i Autralia og USA. Når vi overfører opplysningene dine, iverksetter vi tiltak for å beskytte dem, blant annet ved bruk av avtalefestede klausuler for databeskyttelse.


Lenker til andre nettsteder

Nettstedene våre inneholder lenker til andre eksterne nettsteder. Vi er ikke ansvarlige for personvernpraksisene eller innholdet på andre eksterne nettsteder eller tjenester som er koblet til nettstedene våre, eller for personvernpraksisene til tredjeparts sosiale medieplattformer som du kan få tilgang til via nettstedene våre. Disse retningslinjene for personvern gjelder kun for Movembers nettsteder, så vi oppfordrer deg til å lese retningslinjene for personvern på de andre nettstedene eller tjenesteleverandørene, inkludert, men ikke begrenset til, Human API Inc, Facebook samt innsamlinger på Facebook og donasjonsfunksjonen på Facebook, som kan kreve at du oppgir ytterligere personopplysninger.

Vi kan gi deg tilgang til en funksjon for utvidet virkelighet i kommunikasjonen vår, slik at du kan laste opp et bilde. Funksjonen endrer bildet på en kreativ måte og lar oss dele bildet på de sosiale nettverkene du foretrekker. Movember er ikke ansvarlig for leveringen av denne tjenesten.


Dine rettigheter

Tilgang til personopplysningene dine

Du kan be om tilgang til personopplysningene dine som er samlet inn av Movember. Send en e-post til privacy@movember.com , så gjør vi vårt ytterste for å svare snarest mulig, og i alle tilfeller innen 30 dager etter at vi har mottatt forespørselen din. Det kan foreligge juridiske eller forskriftsmessige grunner til å nekte deg tilgang – hvis dette er tilfelle, forteller vi deg hvorfor.


Korrigering av personopplysningene dine

Hvis du mener at noen av personopplysningene Movember har om deg, ikke er nøyaktige, fullstendige eller oppdatert, vil vi iverksette rimelige tiltak for å korrigere informasjonen. For å be om korrigering eller oppdatering av personopplysningene dine sender du en e-post til privacy@movember.com. Vi vil gjøre vårt ytterste for å svare snarest mulig, og i alle tilfeller innen 30 dager etter at vi har mottatt forespørselen din. Det kan foreligge juridiske eller forskriftsmessige grunner til å nekte deg tilgang – hvis dette er tilfelle, forteller vi deg hvorfor.


Sletting av personopplysningene dine

Du kan be om å få personopplysningene dine slettet. Send en e-post til privacy@movember.com, så vil vi gjøre vårt ytterste for å svare snarest mulig, og i alle tilfeller innen 30 dager etter at vi har mottatt forespørselen din. Det kan foreligge juridiske eller forskriftsmessige grunner til å nekte deg tilgang – hvis dette er tilfelle, forteller vi deg hvorfor.


Registrering av en klage

Hvis du vil klage på måten personopplysningene dine har blitt håndtert på, kan du sende en e-post til privacy@movember.com.
Vi vil undersøke klagen din og varsle deg skriftlig snarest mulig om enhver beslutning i forbindelse med klagen, og i alle tilfeller innen 30 dager etter at vi har mottatt klagen.
Datainnbrudd vil bli håndtert i samsvar med Movembers responsplan for datainnbrudd, og varsler vil bli gitt som påkrevd ifølge loven.
Hvis du ikke er fornøyd med svaret på klagen din, kan du henvise klagen din til den relevante tilsynsmyndigheten i ditt land. Hvis du bor i EU eller EØS, se Vedlegg A: Merknad om personvern i EU nedenfor, der du finner kontaktopplysningene til Storbritannias Information Commissioner’s Office.


Når sender vi deg markedsføringskommunikasjon?

Hvis du har samtykket til å motta kommunikasjon fra Movember, kan vi bruke personopplysningene dine til å sende deg e-poster (inkludert markedsførings-e-poster) om Movember-kampanjen, veldedige og programfestede aktiviteter samt resultatene som oppnås med de innsamlede midlene. 


Hvordan melder jeg meg av markedsføringskommunikasjon?

I hver kommunkasjon har du muligheten til å takke nei til å motta ytterligere kommunikasjon fra Movember. I tillegg kan du endre markedsføringspreferansene dine i Meldinger-delen av Mo Space-kontoen din.


Barn under 16 år

Vi forstår viktigheten av å beskytte barns personvern, spesielt i et nettbasert miljø. Vi samler derfor aldri bevisst inn eller oppbevarer informasjon om barn under 16 år. Dette er også grunnen til at nettstedene våre ikke er bevisst designet for eller rettet mot barn under 16 år.
Ingen under 16 år kan oppgi personopplysninger til eller på nettstedene våre. Hvis du er under 16 år, skal du ikke:
  • Bruke eller oppgi personopplysninger på nettstedene våre
  • Registrere deg som en Mo Bro eller Mo Sista
  • Donere penger til Movember
  • Bruke live chat
  • Legge inn offentlige kommentarer på noens Mo Space-sider
  • Oppgi personopplysninger om deg selv til oss, inkludert navn, adresse, telefonnummer eller e-postadresse.
Hvis vi finner ut at vi har samlet inn eller mottatt personopplysninger fra et barn under 16 år uten bekreftelse eller samtykke fra foreldrene, sletter vi disse personopplysningene. Hvis du mener at vi kan inneha personopplysninger fra eller om et barn under 16 år, ber vi deg kontakte oss på privacy@movember.com.


Endringer av våre retningslinjer for personvern

Disse retningslinjene for personvern kan endres fra tid til annen, spesielt når nye regler, forskrifter og bransjekoder introduseres. Vi går gjennom disse retningslinjene med jevne mellomrom og legger ut eventuelle endringer av dem, på nettstedene våre.  Hvis vi mener at endringene er betydelige, varsler vi deg via e-post.


Slik kontakter du oss

Hvis du har spørsmål om eller kommentarer til disse retningslinjene for personvern, personopplysningene vi innehar om deg, hvordan vi håndterer personopplysninger eller ønsker å utøve en av rettighetene dine knyttet til databeskyttelse, kan du sende oss en e-post på privacy@movember.com. Vi gjør vårt ytterste for å svare innen 30 dager fra datoen vi mottar personvernrelatert kommunikasjon fra deg.
Hvis du er bosatt i EU eller EØS, se Vedlegg: Merknad om personvern i EU nedenfor for kontaktopplysningene til Storbritannias Information Commissioner’s Office.

 

Vedlegg A: Merknad om personvern i EU

Hvis du er bosatt i EU eller EØS og vi samler inn personopplysningene dine, gjelder følgende tilleggsinformasjon for deg.


Innledning

Hvis du er bosatt i EU eller EØS og Movember bevisst samler inn personopplysningene dine, gjør vi dette i tråd med gjeldende lover som styrer databeskyttelse og personvern. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, EUs personvernforordning (2016/679) ("GDPR") og EU-medlemsstatenes nasjonale lover som implementerer eller regulerer innsamlingen, behandlingen og personvernet tilknyttet personopplysningene dine (samlet kjent som "EUs datavernlov").
Denne merknaden om personvern i EU ("merknad om personvern i EU") skal leses i forbindelse med Movembers retningslinjer for personvern, som gir ytterligere informasjon som påkrevd under EUs datavernlov om hvordan vi samler inn, bruker, lagrer eller avhender personopplysningene dine og hvem vi kan dele dem med.
Denne merknaden om personvern i EU gir også informasjon om dine juridiske rettigheter under EUs datavernlov og hvordan du kan utøve dem.


Overføring og lagring av personopplysningene dine utenfor EU/EØS

Siden Movember er en global veldedig organisasjon, kan vi overføre, behandle og lagre personopplysningene dine utenfor bostedslandet ditt, inkludert i Australia og USA.
Personvernlovene i USA anses for øyeblikket ikke å oppfylle de samme juridiske standardene for beskyttelse av personopplysninger som de som er angitt i EUs datavernlov. For å verne om personopplysninger som overføres over landegrenser, iverksetter vi tiltak for å beskytte dem, inkludert bruk av avtalefestede klausuler for databeskyttelse.


Direkte markedsføring

Hvis Movember sender direkte markedsføringskommunikasjon til personer i EU/EØS, gjøres dette i samsvar med EUs datavernlov. Hvis vi kontakter deg for direkte markedsføringsformål via SMS, e-post, sosiale medier og/eller kanaler for elektronisk kommunikasjon, gjør vi dette kun etter at du frivillig har gitt oss samtykke til det ved å velge å motta direkte markedsføring.
Du står også fritt til å nekte eller trekke tilbake samtykket ditt til å motta direkte markedsføring fra oss, når som helst ved å kontakte oss på privacy@movember.com.


Hvilket juridisk grunnlag har vi for å behandle personopplysningene dine?

I tråd med EUs datavernlov samler vi inn og behandler personopplysningene dine til formålene som er beskrevet i disse retningslinjene, basert på følgende juridiske grunnlag:


Med ditt samtykke

Vi samler inn personopplysningene dine når du frivillig har oppgitt ditt spesifikke, informerte og entydige samtykke til at vi kan behandle personopplysningene dine i forbindelse med spesifikke formål. Du har rett til å trekke tilbake samtykket ditt når som helst ved å kontakte oss på privacy@movember.com.


Når vi har inngått en kontrakt med deg

Vi behandler personopplysningene dine for å klargjøre og utføre våre kontraktsmessige forpliktelser overfor deg, og/eller for å håndheve rettighetene våre.


Når vi forfølger legitime interesser

Vi behandler personopplysningene dine når vi trenger å bruke personopplysningene dine i forbindelse med våre legitime interesser, og har behov for effektivt å administrere og drive den globale organisasjonen vår på en konsekvent måte i alle land og territorier. Vi tilstreber alltid å forfølge disse legitime interessene på en måte som ikke unødig krenker dine juridiske rettigheter og friheter, og spesielt din rett til personvern.


Når vi overholder juridiske forpliktelser

Vi behandler personopplysningene dine når vi har en juridisk forpliktelse til det, eller med det formål å kunne etablere, utøve eller forsvare juridiske krav.


For å beskytte dine vitale interesser

Selv om vi ikke har ditt samtykke, kan vi i sjeldne tilfeller behandle personopplysningene dine for å beskytte dine vitale interesser.


Samler vi inn sensitive
/ særlige kategorier av personopplysninger?

Merk at noen av personopplysningene vi mottar og behandler, kan inkludere det som er kjent som "sensitive" eller "særlige kategorier" av personopplysninger om deg. Dette kan for eksempel inkludere personopplysninger angående din(e) etnisk opprinnelse, seksuell(e) legning eller preferanser, eller politiske, fillsofiske og religiøse overbevisninger. Selv om vi ikke aktivt samler inn denne typen personopplysninger, kan du skrive dem inn på ditt Mo Space hvis du ønsker det. Hvis du oppgir sensitive / særlige kategorier av personopplysninger, behandler vi dem kun dersom:
  • Du har gitt oss uttrykkelig samtykke til å bruke dem
  • Vi er juridisk forpliktet til å behandle slike data i tråd med EUs datavernlov
  • Det er nødvendig for å beskytte dine vitale interesser (eller noen andres), slik som i en medisinsk nødsituasjon
  • Du tydelig har valgt å publisere slik informasjon
  • Det er nødvendig i forbindelse med et juridisk krav fra vår side eller som vi kan være gjenstand for


Deler vi personopplysningene dine med tredjeparter?

Vi kan fra tid til annen dele personopplysningene dine med pålitelige tredjepartsorganisasjoner. Disse organisasjonene er imidlertid kontraktsmessig forpliktet til å beskytte dataene vi gir dem, i tråd med våre instruksjoner (“databehandlere”). For eksempel kan typene av databehandlere vi bruker, inkludere, uten begrensning:
  • Organisasjoner som støtter virksomheten og driften vår (f.eks. leverandører av nettsteds- eller databasedrifting, nettstedsanalyse, betalingsleverandører, byråer vi bruker til å utføre svindel-/politikontroller, rekrutteringsbyråer osv.)
  • Fagpersoner vi bruker (f.eks. advokater, forsikringsagenter, revisorer, regnskapsførere osv.)
  • Politimyndigheter og andre statlige og kontrollmyndigheter eller andre tredjeparter som påkrevd av, og i tråd med, gjeldende lov eller forskrift
Under noen omstendigheter kan vi også oppgi personopplysningene dine til tredjeparter kjent som “behandlingsansvarlige”. Hvis du for eksempel jobber for Movember og reiser som del av rollen din, kan vi dele personopplysningene dine med reisebyråer, flyselskaper, hoteller, leiebilselskaper osv. Grunnet arten av virksomheten deres, foretar disse behandlingsansvarlige sine egne beslutninger om hvordan de behandler personopplysningene dine. Som behandlingsansvarlige er de også påkrevd å følge EUs datavernlov, og er påkrevd å beskytte personopplysningene dine med tilstrekkelige sikkerhetstiltak, samt å varsle deg hvis behandlingen deres går utover instruksjonene vi har gitt. Du bør sjekke disse organisasjonenes og selskapenes retningslinjer for personvern for å forstå hvordan de kan bruke og lagre personopplysningene dine.
Bortsett fra i tilfellene beskrevet ovenfor, vil vi alltid behandle personopplysningene dine som private og vil ikke oppgi dem til tredjeparter uten at du vet om det. Unntak kan noen ganger forekomme, for eksempel i forbindelse med juridiske prosedyrer eller når vi er påkrevd å gjøre det i henhold til loven og kan ikke fortelle deg det (f.eks. i forbindelse med en kriminialetterforskning). Personopplysningene dine vil kun bli delt av oss med tredjeparter som vi involverer oss med for lovlige formål, og som overholder prinsippene som er skissert i EUs datavernlov.


Bruker vi informasjonskapsler?

Ja, nettstedene våre bruker informasjonskapsler. Når informasjonskapsler brukes, blir en erklæring sendt til nettleseren din som forklarer bruken av informasjonskapsler. Du kan lese mer i Vedlegg B med våre retningslinjer for personvern.


Hvilke rettigheter har du til databeskyttelse?

I tråd med dine juridiske rettigheter i henhold til EUs datavernlov har du følgende rettigheter til databeskyttelse:


Retten til innsyn

Du har rett til å be oss om å bekrefte hvorvidt vi behandler personopplysninger om deg, hva disse personopplysningene består i, hva vi bruker personopplysningene til, hvem vi kan oppgi dem til samt visse andre opplysninger.


Retten til korrigering

Du kan be oss om å korrigere oppføringene dine hvis du mener de inneholder feil eller ufullstendig informasjon om deg.


Retten til sletting

Du kan be oss om å fjerne/slette personopplysningene dine etter at du trekker tilbake samtykket ditt til behandling, eller når vi ikke lenger trenger dem til formålene de opprinnelig ble samlet inn for.


Retten til å begrense behandling

Du kan be oss om å begrense behandlingen av personopplysningene dine midlertidig hvis du bestrider nøyaktigheten av personopplysningene dine, foretrekker å begrense bruken heller enn at vi sletter dem, eller har behov for at vi bevarer dem for deg for å opprette, utøve eller forsvare et juridisk krav. En midlertidig begrensning kan gjelde mens vi bekrefter hvorvidt vi har overordnede legitime grunner til å behandle dem. Du kan be oss om å informere deg før vi opphever denne midlertidige behandlingsbegrensningen.


Retten til å motsette deg direkte markedsføring

Du kan motsette deg bruken av personopplysningene dine til direkte markedsføringsformål. Det kan hende vi må oppbevare en minimal mengde informasjon for å overholde forespørselen din om å stanse markedsføringen til deg.


Retten til å trekke tilbake samtykke

Du kan trekke tilbake samtykket du tidligere har gitt, til ett eller flere spesifiserte formål, til å behandle personopplysningene dine. Dette vil ikke påvirke lovligheten av enhver behandling utført før du trekker tilbake samtykket ditt. Det kan bety at vi ikke kan tilby deg visse produkter eller aktiviteter. Vi informerer deg dersom dette er tilfelle.
Vi kan måtte be om spesifikk informasjon fra deg som hjelp til å bekrefte identiteten din og sikre retten din til tilgang til informasjonen eller til å håndheve noen av de andre rettighetene dine. Dette hjelper oss til å sikre at personopplysninger ikke oppgis til personer som ikke har rett til å motta dem. Det kreves ingen avgift for å komme med en forespørsel, med mindre forespørselen din åpenbart er grunnløs eller overdrevet. Avhengig av omstendighetene kan det hende at vi ikke kan etterkomme forespørselen din basert på andre lovlige grunner.
Vi har vanligvis 30 dager på oss til å svare på forespørslene opplistet ovenfor. Vi forbeholder oss imidlertid retten til å bekrefte identiteten din, og kan ved komplekse forespørsler kreve ytterligere to måneder (60 dager) til å svare. Vi kan også ta betalt for administrativ tid til å håndtere forespørsler som vi anser for å være åpenbart urimelige eller overdrevne. Vi kan også kreve ytterligere informasjon for å finne de spesifikke dataene du søker, og enkelte juridiske unntak under EUs datavernlov kan gjelde når vi svarer på din forespørsel om informasjonstilgang.
Vær oppmerksom på at disse forespørslene også kan bli videresendt til tredjeparts databehandlere som er involvert i behandlingen av personopplysningene dine på våre vegne, slik at vi fullt ut kan overholde dem.
Hvis du ønsker å utøve noen av rettighetene beskrevet ovenfor, kan du kontakte oss på privacy@movember.com.
Hvis du sender inn en forespørsel og ikke er fornøyd med svaret vårt, eller du mener at vi behandler personopplysningene dine på ulovlig grunnlag, har du rett til å klage til Storbritannias Office of the Information Commissioner (ICO). Se Vedlegg D: Slik kontakter du riktig tilsynsmyndighet” for ICOs kontaktopplysninger.


Slik kontakter du oss

Hvis du vil sende inn en klage, utøve en av datavernrettighetene dine eller har spørsmål om retningslinjene våre for personvern, må du ikke nøle med å kontakte vårt personvernombud direkte via e-post på privacy@movember.com.


Slik kontakter du riktig tilsynsmyndighet

Hvis klagen din ikke blir løst, hvis du føler at vi ikke har håndtert bekymringen din på en tilfredsstillende måte, eller for å rapportere eventuelle bekymringer du måtte ha om våre praksiser for databehandling, kan du kontakte Storbritannias Information Commissioner’s Office ved å gå til nettstedet deres.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Vedlegg B: Movembers retningslinjer for informasjonskapsler

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som lagres på datamaskinens minne og harddisk når du besøker visse nettsteder. De brukes for at nettsteder skal fungere, eller for å gi informasjon til eierne av nettstedet.
Vi bruker ikke informasjonskapsler til å samle inn personopplysninger.


Hvilke informasjonskapsler bruker vi, og hvorfor?

Informasjonskapsler hjelper oss å tilby tilpassede tjenester og opplysninger. Vi bruker for eksempel informasjonskapsler på alle nettstedene våre for å samle inn anonym trafikkdata, samt for å gi deg en bedre opplevelse på nettstedene (f.eks. for å holde deg pålogget hvis du ber om dette). 

I grove trekk bruker vi informasjonskapsler på nettstedene våre til følgende formål:


Analytiske formål

Vi bruker analytiske informasjonskapsler som tillater oss å gjenkjenne, måle og spore besøkende på nettsidene våre. Dette hjelper oss med å forbedre og utvikle måten nettstedene våre fungerer på, for eksempel ved å fastslå om besøkende til nettstedet har lett for å finne informasjon, eller ved å identifisere aspektene ved nettstedene våre som er mest interessante for de besøkende. Til disse formålene kan vi lagre følgende:
  • navnet på domenet du fikk tilgang til internett fra
  • datoen og klokkeslettet da du gikk inn på nettstedene våre
  • annonsen eller adressen til nettstedet som du koblet deg til nettstedet vårt fra
  • sidene du gikk inn på mens du besøkte nettstedene våre
  • enheten du fikk tilgang til nettstedene våre fra
  • stedet du fikk tilgang til nettstedene våre fra.
I tillegg bruker vi tredjeparts tjenesteleverandører til å gi oss visse analysetjenester i forbindelse med driften av nettstedene, inkludert (men ikke begrenset til) innsamling og sporing av dataene og informasjonen oppgitt ovenfor. Vi kan oppgi data om besøkende, inkludert personlig identifiserbar informasjon, slik at disse tredjeparts tjenesteleverandørene kan tilby slike tjenester. Slik data kan sendes til disse tredjeparts tjenesteleverandører og deres lokale utenlandske leverandører, der standarden på databeskyttelse kan være lavere enn i landet du bor i.


Brukspreferanser

Noen av informasjonskapslene på nettstedene våre aktiveres når besøkende til nettstedene våre tar et valg om sin bruk av nettstedet.  Nettstedene våre «husker» da innstillingsprefransene til den aktuelle brukeren. Dette lar oss skreddersy aspekter av nettstedene våre til den individuelle brukeren.


Øktsbehandling

Programvaren som driver nettstedene våre, bruker informasjonskapsler for tekniske formål som er nødvendige grunnet de interne funksjonene av våre servere og applikasjonen. Vi bruker for eksempel informasjonskapsler til å holde tritt med informasjon om en brukers økt og beslutte hvilke alternativer eller sider vi skal vise for at nettstedet skal fungere.


Funksjonelle formål

Vi bruker disse informasjonskapslene for å lagre informasjon som er nødvendig for at programmene våre skal kunne behandle og fungere. De brukes for eksempel til å kjenne deg igjen hvis du har besøkt nettstedene våre før, eller for å huske eventuelle preferanser du har valgt tidligere, slik som ønsket språk eller sted.


Slik kan du kontrollere preferansene dine for informasjonskapsler

Hvis du vil benytte deg fullt ut av nettstedene våre, må datamaskinen din eller din mobile enhet godta informasjonskapsler. Nettstedene våre fungerer ikke ordentlig uten dem. I tillegg er informasjonskapsler nødvendige for å gi deg personlig tilpassede funksjoner på nettstedene våre.


Tredjeparts informasjonskapsler

Når du besøker nettstedene våre, kan du motta informasjonskapsler som er stilt inn av tredjeparter. Du kan for eksempel motta en informasjonskapsel som er stilt inn av Google. Disse informasjonskapslene brukes for formålene som beskrives i delen"Hvilke informasjonskapsler bruker vi, og hvorfor?"i disse retningslinjene. Vi kontrollerer ikke innstillingene av disse tredjeparts informasjonskapslene, så vi anbefaler deg å sjekke tredjepartens nettsted for mer informasjon om dennes bruk av informasjonskapsler og hvordan du kan administrere dem.


Endre preferanser for informasjonskapsler

Hvis du ønsker å fjerne våre nettsteders informasjonskapsler fra nettleseren din i fremtiden, kan du slette dem. Instruksjonene for å fjerne informasjonskapsler fra datamaskinen din eller din mobile enhet avhenger av operativsystemet og nettleseren du bruker. Merk imidlertid at hvis du trekker tilbake ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler på nettstedene våre, vil nettstedenes funksjonalitet bli svekket.


Fungerer nettstedene uten informasjonskapsler?

Du vil fortsatt kunne se nettstedene våre, men visse samhandlinger fungerer kanskje ikke som normalt og svekker nettstedenes funksjonalitet.


Har du andre spørsmål?

Hvis du har andre spørsmål om informasjonskapsler og bruken av disse på nettstedene våre, kan du kontakte oss på privacy@movember.com

 

Vedlegg C: Hvor synlige er personopplysningene dine?

Under visse omstendigheter kan vi gi deg muligheten til åbegrense den offentlige synligheten av personopplysningene dine.


Dine donasjoner

Hvis du ikke vil at donasjonen din skal gjøres offentlig, har du muligheten til å foreta:


En privat donasjon

Navnet ditt og donasjonsbeløpet vil kun bli oppgitt til den registrerte Mo Bro eller Mo Sista du har valgt å støtte i pengeinnsamlingen for Movember. Denne informasjonen blir tilgjengelig i vedkommendes private Mo Space-visning. Donasjonsbeløpet ditt blir imidlertid inkludert i den totale beregningen på vedkommendes Mo Space.


En anonym donasjon

Donasjonsbeløpet ditt vil bli vist i den offentlige og private Mo Space-visningen av den registrerte Mo Bro eller Mo Sista du har valgt å støtte i pengeinnsamlingen til Movember. Navnet ditt blir ikke vist, hverken i den offentlige eller private visningen av vedkommendes Mo Space.


Ditt Mo Space

Hvis du vil begrense den offentlige visningen av ditt Mo Space, har du to alternativer:


Kun Movember

Du kan endre personverninnstillingene for ditt Mo Space til Kun Movember. Det betyr at ditt Mo Space blir synlig overalt på nettstedene våre, men det blir skjult fra søkemotorer på internett (f.eks. Google), slik at disse ikke kan vise ditt Mo Space i søkeresultatene sine.


Begrenset Movember-visning

Hvis du endrer personverninnstillingene for ditt Mo Space til Begrenset Movember-visning, betyr det at ditt Mo Space kun er synlig for støttespillerne dine, slik at de kan donere til deg (og teammedlemmene dine, hvis du er del av et Movember-team eller en Movember-utfordring). Ditt Mo Space vil bli skjult fra søkemotorer på internett (f.eks. Google), og til og med fra søkefunksjonen på nettstedene våre. Det betyr at du må videresende en lenke til ditt Mo Space direkte til støttespillerne dine for å motta donasjonene dine – de kan ikke søke etter din Mo Space-side selv.


Ditt Mo-team

Hvis du er del av et Movember-team, vil Mo-teamkapteinen din ha tilgang til e-postadressen din og e-postadressene til alle medlemmer i Mo-teamet ditt. 
Ved å endre standard personverninnstillinger i ditt Mo Space til Begrenset Movember-visning sikrer du at ditt Mo Space ikke vil bli vist på den offentlige Mo-teamsiden din.


Ditt Movember-arrangement

Du kan velge Begrenset visning for ethvert Movember-arrangement du oppretter. Det betyr at Movember-arrangementet ditt er skjult slik at det ikke er synlig for søkemotorer på internett (f.eks. Google), og ikke vli bli vist i søkeresultatene deres. På samme måte vil det ikke bli vist i resultatene av et generelt søk på nettstedene våre.
For å invitere gjester til å delta på Movember-arrangementet ditt må du sende dem en lenke til arrangementssiden din.
Merk at hvis du endrer ditt Mo Space fra offentlig til Begrenset Movember-visning, og/eller Movember-arrangementet ditt fra offentlig til begrenset visning, kan ditt Mo Space og/eller Movember-arrangement allerede ha blitt indeksert av en søkemotor på internett. Det kan derfor vises i søk utført på den søkemotoren frem til den indekserer ditt Mo Space og/eller Movember-arrangement på nytt. I noen tilfeller indekserer ikke søkemotorene søkene sine på nytt, slik at ditt Mo Space og/eller Movember-arrangement fortsatt kan vises i disse søkemotorene etter at du har endret profilinnstillingene dine. Hvis du er bekymret for at en spesifikk søkemotor ikke har fjernet ditt Mo Space og/eller Movember-arrangement fra søkeresultatene sine, kan du kontakte oss på privacy@movember.com. Vi kontakter da søkemotoren direkte for å be om sletting av referansen til ditt Mo Space og/eller Movember-arrangement i dennes søkeresultater.

Inledning

Movember förbinder sig att skydda din integritet och sekretessen för all personlig information som du tillhandahåller oss. Vi värdesätter transparens och vill att du till 100 % förstår varför vi ber dig om personlig information och vad vi gör med den.
Denna policy beskriver hur vi samlar in, använder, lagrar och lämnar ut din personliga information i samband med vår verksamhet. Den beskriver hur du kan förlita dig på att din personliga information behandlas lagenligt och respektfullt när du interagerar med oss.
Genom att använda Movembers webbplats eller någon av Movember-apparna (gemensamt “webbplatser”), eller på annat sätt tillhandahålla Movember din personliga information, godkänner du denna policy (som från tid till annan kan komma att ändras).
(Observera att tilläggsregler gäller för personer vars personliga information vi samlar in om de är bosatta i Europeiska unionen eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. För mer information hänvisar vi till Bilaga A: EU:s integritetsmeddelande).


Vilka är vi?

Movember är den ledande välgörenhetsorganisationen som förändrar bilden av mäns hälsa globalt. Vi arbetar för att komma till rätta med några av de största hälsoproblemen som män står inför: prostatacancer, testikelcancer, mental ohälsa och självmord. Vi gör detta via vårt globala penninginsamlingsevenemang under den månad som tidigare kallades november och genom att bedriva medvetenhetskampanjer under hela året. Med pengarna som samlas in av vår globala gemenskap finansierar Movember banbrytande forskning och innovativa hälsoprojekt över hela världen som har betydande global och lokal inverkan.
En hänvisning i denna policy till Movember (eller "vi" eller "oss") är en hänvisning till Movember Foundation (australiskt organisationsnummer 48 894 537 905) och dess dotterbolag och närstående bolag (Movember Group Pty Ltd, Movember Foundation (USA), Movember Europa, Movember Europe Trading Ltd, Movember Kanada, Movember Nya Zeeland och Movember e.V.).


Vilken information samlar vi in?

 Vilken information vi samlar in om dig beror på hur du interagerar med oss. Vi samlar dock bara in personlig information som rimligtvis krävs för att uppfylla det syfte som den samlas in för (t.ex. för att behandla en donation, registrera dig som Mo Bro eller Mo Sista, göra det möjligt för dig arbeta för oss osv.)   Observera att vi i USA använder Mo Sistas. Detta återspeglar vårt engagemang för kulturell medvetenhet och förhindrar kulturell appropriering.
Här följer några exempel på information som vi kan komma att samla in om dig:


personuppgifter

Om du är ...

kan vi komma att samla in:

en Mo Bro, Mo Sista eller givare
  • kontaktuppgifter (t.ex. namn, bild, ålder, födelsedatum, adress, postnummer, telefonnummer, e-postadress)
  • information om vitala funktioner (endast om du ansluter en träningsapp till ditt Mo Space-konto)
  • donationshistorik eller det belopp du har donerat (t.ex. om du donerar till en Mo Bro, en Mo Sista, ett Mo-team, ett Mo-evenemang eller ett Mo-nätverk) 
  • tidigare medlemsinformation från dina anknutna Mo-team, Mo-evenemang och/eller Mo-nätverk under tidigare kampanjer
  • information du har tillhandahållit om du har kontaktat oss med en fråga, ett en klagomål eller en begäran
besökare på våra webbplatser
  • information om den datorutrustning och operativsystemversion du använder
  • inställningarna på den enhet du använder för att besöka våra webbplatser.
anställd, underleverantör eller volontärarbetare
  • kontaktuppgifter (t.ex. namn, bild, ålder, födelsedatum, adress, postnummer, mobilnummer, personlig e-postadress)
  • yrkesmässig information (t.ex. tidigare arbetsgivare eller företagsnamn, tjänstetitel/yrke, tidigare anställningsinformation)
  • information om familj och förmånstagare för försäkring och pensionsrätter (t.ex. namn och födelsedatum)
  • ekonomisk information (t.ex. skatter, bankuppgifter och uppgifter om pensionsrätter)
  • sjukdomshistoria (t.ex. allergier eller andra tillstånd som hjälper oss att säkerställa din säkerhet på arbetet). 
arbetssökande
  • kontaktuppgifter (t.ex. namn, ålder, födelsedatum, adress, postnummer, mobilnummer, arbetstelefonnummer, personlig e-postadress, arbets-e-postadress)
  • yrkesmässig information (t.ex. arbetsgivare eller företagsnamn, tjänstetitel/yrke, information om tidigare anställning och all annan information du tillhandahåller när du ansöker om en öppen roll på Movember)
  • utbildningsinformation (t.ex. gymnasium eller universitet, examina som erhållits osv.).


Känslig information

Känslig information (ibland kallad "specialkategorier av personlig information") är uppgifter som kräver större säkerhet och skulle kunna omfattas av särskilt skydd enligt ditt lands lagar. Exempel på känslig information är information om en persons:
 
  • ras
  • etniska ursprung
  • hälsa
  • genetik
  • sexliv, sexuella läggning eller sexualvanor
  • politiska ståndpunkter och åsikter
  • religiösa övertygelser eller religiös tillhörighet
  • filosofiska övertygelser
  • medlemskap i en politisk förening, ett yrkes- eller branschorgan eller en fackförening
  • brottsliga förflutna
  • biometriska information som används för specifika ändamål (t.ex. kreditkortsuppgifter)
  • biometriska mallar.

 
Vi samlar vanligtvis inte in känslig information, men om du är anställd, volontärarbetare eller arbetssökande kan vi komma att samla in (med ditt samtycke) information om din hälsa och/eller information om dig som kan innehålla uppgifter om brottmålsdomar eller straffbara handlingar.
Som Mo Bro eller Mo Sista kan du tillhandahålla valfri information i ditt Mo Space, till ditt Mo-team, till ett Mo-evenemang eller i din Mo-nätverksprofil. Detta kan innefatta känslig information. Var försiktig med information som du offentliggör på detta sätt.


Kreditkortsuppgifter

Om du köper produkter från oss eller gör en donation till oss kan du komma att tillhandahålla oss kreditkortsuppgifter och annan information som gör att vi kan utföra transaktionen. Observera att Movember inte lagrar kreditkortsinformation.


Information från träningsapp

Om du ansluter din träningsapp till ditt Mo-utrymme kan aktivitetsdata som Movember samlar in innefatta de typer av aktiviteter du har genomfört, såsom varaktighet, avstånd, steg, kalorier och relaterad källinformation (inklusive GPS-koordinater för vissa träningsappar). Aktivitetsdata från din träningsapp tillhandahålls Movember av Human API, Inc.


Icke begärd information

Om du tillhandahåller oss icke begärd personlig information, dvs. personlig information som vi får men inte har vidtagit aktiva åtgärder för att samla in från dig, förstör eller avidentifierar vi vanligtvis informationen så snart som möjligt (om det är lagligt och rimligt att göra det ).


Hur samlar vi in personlig information?

Genom att få den direkt från dig

Om möjligt samlar vi in personlig information direkt från dig. Detta kan innefatta, men är inte begränsat till, registreringsformulär på nätet, donationsformulär på nätet, e-postkorrespondens, sociala medier, chattsamtal i realtid, arbetsansökningar, papperskopior av formulär och möten ansikte mot ansikte.
Du kan komma att tillhandahålla Movember personlig information av olika skäl, inklusive:
  • att få information om eller medverka i Movembers verksamhet
  • att få information om eller medverka i Movembers kampanjer, projekt eller aktiviteter
  • att få information om resultaten av insamlade medel
  • att köpa Movembers produkter eller marknadsföringsartiklar
  • att donera pengar till oss (antingen direkt eller via en Mo Bro, en Mo Sista, ett Mo-team, ett Mo-evenemang eller ett Mo-nätverk)
  • att ge oss din Movember-”motivering” eller en personlig berättelse
  • att ansluta din personliga träningsapp för att delta i vår Move-utmaning
  • att organisera eller delta i ett Movember-evenemang
  • att söka arbete hos eller arbeta för oss
  • att göra en förfrågan eller chatta med oss via livechattfunktionen på någon av våra webbplatser eller sociala medier-konton.

Via sociala medier

Om du registrerar dig för eller loggar in på en Mo Space-profil med ditt Facebook-konto samlar vi in den personliga information från Facebook som vi behöver för att genomföra registreringen eller inloggningen. Vi samlar dock bara in den personliga information som du har tillåtit Facebook att delge oss. Den informationen kan innefatta ditt namn och din e-postadress och, beroende på dina integritetsinställningar, ytterligare information om dig. Granska integritetsinställningarna på ditt Facebook-konto så att du har kontroll över hur mycket information du delger oss.


Via cookies på våra webbplatser

 Vi kan komma att samla in, logga och behandla uppgifter om din användning av våra webbplatser. Vi gör detta för att våra webbplatser ska fungera korrekt, för att samla in anonym trafikinformation för webbplatsen och för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse (t.ex. att hålla dig inloggad om du begär det). För mer information om cookies, se Bilaga B: Cookie-policy.


När din träningsapp är ansluten till ditt Mo Space

När du ansluter din träningsenhet eller -app (träningsapp) till ditt Mo Space för att delta i Move-utmaningen tillgängliggör Human API Inc all historisk information om aktivitetsdata som samlats in från din träningsapp. Genom att ansluta din träningsapp till ditt Mo Space samtycker du till att ge Movember tillgång till alla historiska aktivitetsdata från din träningsapp, samt alla nya aktivitetsdata som skapas när din träningsapp är ansluten till ditt Mo Space.
Du kan välja vilka aktivitetsdata som ska visas från din träningsapp som en Move-aktivitet på din Mo Space-sida. Vi kommer att fortsätta att få dessa aktivitetsdata såvida du inte väljer och tills du väljer att koppla från din träningsapp i avsnittet Hantera anslutningar på ditt Mo Space-konto. Om du väljer att koppla ifrån din träningsapp kommer vi att ha fortsatt tillgång till de aktivitetsdata som skapats fram till den tidpunkten, men vi kommer inte längre att ha tillgång till framtida aktivitetsdata efter tidpunkten för frånkopplingen.


Via tredje parter

Under begränsade omständigheter kan vi komma att samla in information om dig från tredje part, till exempel:

Om du är ...

kan vi komma att samla in information från tredje parter på följande sätt:

en Mo Bro, Mo Sista eller givare Om du donerar till Movember via vår webbplats med antingen PayPal eller MasterPass kan dessa organisationer komma att förse oss med din adress, beroende på var du bor.
De gör det endast om du inte själv har angett din adress på donationsformuläret och om du har angett din adress som en del av ditt PayPal- eller MasterPass-konto.
Om du donerar till oss via en Facebook-insamling kommer ditt namn och information om ditt donationsbelopp att delges oss. Samtidigt som du donerar har du också möjlighet att delge oss din e-postadress för att få nyhetsbrev och uppdateringar. För mer information om att donera via Facebook ber vi dig besöka Facebook-sidan.
Om du chattar med oss via livechattfunktionen på vår webbplats kommer en del av din personliga information att delges oss, inklusive ditt namn, din e-postadress och din plats (om du tillåter att detta lämnas ut via din webbläsare).
arbetssökande Vi kan komma att erhålla din personliga information om du söker arbete på Movember via en tredje part, såsom ett rekryteringsföretag eller Linkedin.


Användning av uppgifter som finns tillgängliga från offentliga källor

Ibland kan vi få personlig information om dig från offentligt tillgängliga källor (t.ex. telefonkatalogen), under förutsättning att insamlingen bedrivs på ett rättvist och lagligt sätt, att den personliga informationen rimligtvis krävs för våra funktioner eller aktiviteter och det skulle vara opraktiskt eller orimligt för oss att samla in informationen från dig.


Hur mycket information behöver du tillhandahålla?

Hur mycket information du tillhandahåller Movember är upp till dig; om du vill använda våra webbplatser, donera till oss, ta emot information från oss, delta i våra kampanjer, program och evenemang osv. kräver vi viss information från dig. För det mesta kommer du att kunna interagera med oss anonymt om du väljer att göra det; under särskilda omständigheter där anonymitet inte är möjligt informerar vi dig om det.


Hur använder vi din personliga information?

Vi gör vårt yttersta för att informera dig om om vad vi kommer att göra med den personliga information om du tillhandahåller oss vid den tidpunkt du tillhandahåller oss den.
Här är en lista, för allmän information, över vanliga sätt som vi kan använda din personliga information på: 

Om du är ...

kan vi komma att använda din personliga information på följande sätt:

en Mo Bro, Mo Sista eller givare
  • för att förse dig med de produkter eller marknadsföringsartiklar du har begärt
  • för att ge dig information om Movember eller något av Movembers initiativ
  • för att marknadsföra Movember och/eller våra kampanjer och evenemang
  • för att involvera dig i aktuella eller framtida kampanjer och andra initiativ som Movember genomför
  • för att visa din bild, ditt namn och din information på våra webbplatser om du registrerar dig som Mo Bro, Mo Sista, en del av ett Mo-team, eller om du registrerar dig för att vara värd för ett Movember-evenemang (dessa uppgifter kommer att visas i offentliga sökresultat om du inte ändrar den förvalda inställningen)
  • för att visa ditt namn, dina kommentarer och dina donationsbelopp på våra webbplatser om du skänker pengar till en Mo Bro eller Mo Sista (såvida du inte väljer en privat eller anonym donation)
  • för att inkludera dig i automatiska prisutlottningar om du är en registrerad Mo Bro eller Mo Sista och uppfyller kriterierna för att vara med i utlottningarna
  • för att tillhandahålla dig information om hur vi spenderar medlen som insamlats av Movember
  • för att analysera statistik gällande Movember-gemenskapen
  • för att ge dig möjlighet att engagera dig i hälsoinitiativ
  • för bekräfta eller belöna dig för ditt deltagande i Movember eller andra Movember-initativ.
anställd, underleverantör eller volontärarbetare Om du är anställd eller volontärarbetar hos oss använder vi den personliga information som du har tillhandahållit oss för att förvalta din anställning och vårt ansvar gentemot dig.
arbetssökande Om du söker arbete hos oss använder vi den personliga information som du har tillhandahållit oss för att bedöma din ansökan.


Hur skyddar vi din personliga information?

Movember vidtar rimliga åtgärder för att garantera säkerheten för all information de samlar in, inklusive att informationen skyddas från missbruk eller förlust, samt från obehörig åtkomst, ändring eller utlämnande. Din personliga information kan till exempel komma att lagras och underhållas i en säker molnbaserad miljö, som endast behörig personal har tillgång till. Vissa av dessa tjänster värdbaseras av tredje part i Australien och USA. Eftersom ingen dataöverföring via internet eller information som lagras på servrar och är åtkomlig via internet kan garanteras vara helt säker, kan vi inte garantera eller säkerställa att information du skickar till oss eller tar emot från oss på nätet är säker.


Hur länge behåller vi din personliga information?

Vi behåller bara din personliga information under så lång tid som krävs:
  • för att uppfylla syftet som den samlades in för (och i enlighet med eventuella samtycken du gett)
  • enligt tillämpliga lagar, förordningar och yrkesmässiga normer.


Vem kan vi komma att delge din personliga information?

Movember kommer inte använda eller lämna ut dina personuppgifter, utom i enlighet med denna integritetspolicy, om du inte har samtyckt till användningen eller utlämnandet, eller om utlämnande är nödvändigt för att förhindra skada på liv eller hälsa eller undersöka eventuella misstänkta olagliga aktiviteter, eller om användning eller utlämnande krävs eller är tillåtet enligt lag.
Vi kommer aldrig att sälja din personliga information till någon tredje part.
Vi kan komma att lämna ut din information till tredje parter som behandlar data för våra räkning, men endast där vi ålägger dem skyldigheter i förhållande till säkerheten för uppgifterna och kräver att de endast använder uppgifterna i enlighet med våra instruktioner.
Vi kan komma att lämna ut din personliga information till sociala medier-plattformar, inklusive, men inte begränsat till, Facebook, så att dessa sociala medier-plattformar kan skicka annonser till dig om framtida Movember-evenemang och -initiativ, samt i analyssyfte.
Om vi skickar dina uppgifter till Facebook kodas de innan de skickas, och Facebook använder endast uppgifterna under en kort tid för matchningsändamål innan de raderas. För mer information, se Facebooks webbplats.  
Om du inte vill att dina uppgifter ska skickas till Facebook eller andra sociala medier-plattformar ber vi dig kontakta oss via e-post på privacy@movember.com.


Internationell överföring av personlig information

Oavsett var i världen du bor kan Movember komma att överföra, behandla och lagra din personliga information utanför ditt bosättningsland, inklusive i Australien och USA. Närhelst vi överför din information vidtar vi åtgärder för att skydda den, inklusive utgår från avtalsenliga dataskyddsbestämmelser.


Länkar till andra webbplatser

Våra webbplatser innehåller länkar till andra, externa webbplatser. Vi är inte ansvariga för integritetsskyddsrutiner eller innehåll på någon annan, extern webbplats eller tjänst som är länkad till våra webbplatser, eller för integritetsskyddsrutiner för någon tredje parts sociala medier-plattformar som du kan ha åtkomst till via våra webbplatser. Denna integritetspolicy gäller endast Movember-webbplatser, så vi uppmanar dig att läsa dessa andra webbplatsers eller tjänsteleverantörers integritetspolicyer inklusive, men inte begränsat till, såväl Human API Inc och Facebook som Facebook Fundraisers- och Facebook Donation-funktionalitet, som kan kräva att du tillhandahåller ytterligare personlig information.

 Vi kan komma att ge dig tillgång till en förstärkt verklighetsfunktion i vår kommunikation som gör att du kan ladda upp ett foto. Funktionen ändrar fotot på ett kreativt sätt och gör det möjligt för dig dela bilden på dina främsta sociala nätverk. Movember ansvarar inte för tillhandahållandet av denna tjänst. 

Dina rättigheter

Åtkomst till din personliga information

Du har rätt att begära åtkomst till din personliga information som samlats in av Movember. Skicka ett e-postmeddelande till privacy@movember.com så försöker vi svara så snart som möjligt och i alla händelser inom 30 dagar efter det att vi har mottagit din begäran. Det kan finnas ett juridiskt eller reglerande skäl till att åtkomst nekas, och om så är fallet berättar vi varför


Korrigera din personliga information

Om du anser att någon av din personliga information som innehas av Movember är inkorrekt, ofullständig, eller inaktuell vidtar vi rimliga åtgärder för att korrigera informationen. För att begära att din personliga information korrigeras eller uppdateras ber vid dig skicka ett e-postmeddelande till privacy@movember.com. Vi försöker svara så snart som möjligt och i alla händelser inom 30 dagar efter det att vi har mottagit din begäran. Det kan finnas ett juridiskt eller reglerande skäl till att åtkomst nekas, och om så är fallet berättar vi varför.


Radera din personliga information

Du kan begära att din personliga information raderas. Skicka ett e-postmeddelande till privacy@movember.com så försöker vi svara så snart som möjligt och i alla händelser inom 30 dagar efter det att vi har mottagit din begäran. Det kan finnas ett juridiskt eller reglerande skäl till att åtkomst nekas, och om så är fallet berättar vi varför.


Framföra klagomål

Om du har klagomål på hur din personliga information hanteras ber vi dig att skicka ett e-postmeddelande till privacy@movember.com.
Vi utreder ditt klagomål och meddelar dig skriftligen så snart som möjligt om alla beslut i samband med klagomålet, under alla omständigheter inom 30 dagar efter mottagandet av klagomålet.
Dataöverträdelser hanteras i enlighet med Movembers plan för dataöverträdelser, och anmälningar görs i enlighet med lagstadgade krav.
Om du inte är nöjd med handläggningen av ditt klagomål kan du hänvisa ditt klagomål till den relevanta tillsynsmyndigheten i ditt land. Om du bor i Europeiska unionen (EU) eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), se Bilaga A: EU:s integritetsmeddelande nedan för kontaktuppgifter till Information Commissioner’s Office i Storbritannien.


När skickar vi marknadsföringsinformation till dig?

Om du har samtyckt till att få e-post från Movember får vi använda din personliga information för att skicka e-post till dig (även i marknadsföringssyfte) om Movember-kampanjen och välgörenhets- och programaktiviteter, samt resultaten som uppnåtts med de medel som samlats in. 


Hur avslutar jag prenumerationen på marknadsföringsinformation?

I varje e-postmeddelande du får från Movember har du möjlighet att välja att inte ta emot ytterligare meddelanden från Movember. Dessutom kan du ändra dina marknadsföringsinställningar i avsnittet Aviseringar  på ditt Mo Space-konto.


Barn under 16 år

Vi förstår vikten av att skydda barns integritet, särskilt i en webbmiljö, och därför är det vår policy att aldrig medvetet samla in eller inneha information om barn under 16 år. Detta är också skälet till att våra webbplatser inte avsiktligt är utformade för eller riktade till barn under 16 år.
Ingen person under 16 år får tillhandahålla någon personlig information till eller på våra webbplatser. Om du är under 16 år ska du inte:
  • använda eller lämna personlig information på våra webbplatser
  • registrera dig som en Mo Bro eller Mo Sista
  • donera pengar till Movember
  • använda livechatten
  • lämna offentliga kommentarer på någons Mo Space-sidor
  • tillhandahålla oss någon personlig information, inklusive ditt namn, din adress, ditt telefonnummer eller din e-postadress.
 Om vi får veta att vi har samlat in eller fått personuppgifter från ett barn under 16 år utan verifiering av förälders samtycke raderar vi den personliga informationen. Om du tror att vi kan inneha några personuppgifter från eller om ett barn under 16 år ber vi dig kontakta oss på privacy@movember.com.


Ändringar av vår integritetspolicy

Denna integritetspolicy kan komma att ändras från tid till annan, särskilt när nya regler, förordningar och branschkoder införs. Vi granskar regelbundet denna policy och publicerar eventuella ändringar av den på våra webbplatser.  Om vi finner att ändringarna är av väsentlig betydelse, meddelar vi dig via e-post.


Hur man kontaktar oss

Om du har frågor eller kommentarer om denna integritetspolicy, den personliga information som vi innehar om dig, hur vi hanterar personlig information, eller vill utöva någon av dina dataskyddsrättigheter ber vi dig skicka ett e-postmeddelande till oss på privacy@movember.com. Vi strävar efter att svara inom 30 dagar efter att vi mottar integritetsrelaterade meddelanden.
Om du bor i Europeiska unionen (EU) eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), se Bilaga A: EU:s integritetsmeddelande nedan för kontaktuppgifter till Information Commissioner’s Office i Storbritannien.

 

Bilaga A: EU:s integritetsmeddelande

Om du är bosatt i Europeiska unionen (EU) eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) och vi samlar in din personliga information gäller även följande information dig.


Inledning

Om du är bosatt i EU eller EES och Movember medvetet samlar in din personliga information gör vi det i enlighet med gällande lagar som reglerar dataskydd och integritet. Detta innefattar, utan begränsning, EU:s allmänna dataskyddsförordning (2016/679) (”GDPR”) och EU:s medlemsländers nationella lagar som genomför eller reglerar insamling och behandling av och integriteten för dina personuppgifter (gemensamt ”EU:s dataskyddslag”).
EU:s integritetsmeddelande (”EU:s integritetsmeddelande”) bör läsas i samband med Movembers integritetspolicy, som ger den ytterligare information som krävs enligt EU:s dataskyddslagstiftning om hur vi samlar in, använder, lagrar eller lämnar ut din personliga information och vilka vi kan komma att delge den.
EU:s integritetsmeddelande innehåller även information om dina lagstadgade rättigheter enligt EU:s dataskyddslagstiftning och hur du kan utöva dem.


Överföring och lagring av din personliga information utanför EU/EES

Då Movember är en global välgörenhetsorganisation kan vi komma att överföra, behandla och lagra din personliga information utanför ditt bosättningsland, inklusive i Australien och USA.
USA:s dataskyddslagstiftning anses för närvarande inte uppfylla samma rättsliga skyddsnormer för personlig information som EU:s dataskyddslagar gör. För att skydda personlig information som överförs över gränser vidtar vi åtgärder för att skydda den, inklusive utgår från avtalsenliga dataskyddsbestämmelser.


Direktmarknadsföring

Om Movember tillhandahåller individer direktmarknadsföring i EU/EES sker detta i enlighet med EU:s dataskyddslagar. Om vi kontaktar dig för direktmarknadsföringsändamål via sms, e-post, sociala medier och/eller andra elektroniska kommunikationskanaler sker detta enbart efter att du frivilligt har gett oss ditt samtycke genom att välja att få direktmarknadsföring.
Det står dig även fritt att när som helst invända mot eller återkalla ditt samtycke till att få direktmarknadsföring från oss genom att kontakta oss på privacy@movember.com.


Vilka rättsliga grunder har vi för att behandla din personliga information?

Enligt EU:s dataskyddslagar samlar vi in och behandlar din personliga information för de syften som beskrivs i denna policy, baserat på följande rättsliga grunder:


Med ditt samtycke

Vi behandlar din personliga information när du frivilligt har gett ditt specifika, väl underbyggda och otvetydiga samtycke för oss att behandla din personliga information för särskilda ändamål. Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss på privacy@movember.com.


När vi har ett avtal med dig

Vi behandlar din personliga information för att fullgöra våra avtalsenliga skyldigheter gentemot dig och/eller göra gällande våra rättigheter.


När vi utövar berättigade intressen

Vi behandlar din personliga information när vi behöver använda din personliga information i samband med våra berättigade intressen och måste kunna förvalta och driva vår globala organisation på ett effektivt och konsekvent sätt i alla länder och territorier. Vi försöker alltid utöva dessa berättigade intressen på ett sätt som inte på ett onödigt sätt kränker dina lagstadgade rättigheter och friheter, och i synnerhet din rätt till integritet.


När vi efterlever rättsliga skyldigheter

Vi behandlar din personliga information när vi har en rättslig skyldighet att göra det, eller för att vi ska kunna upprätta, utöva eller försvara rättsliga anspråk.


För att skydda dina vitala intressen

I avsaknad av ditt samtycke kan vi i sällsynta fall behandla din personliga information för att skydda dina vitala intressen.


Samlar vi in känslig/särskilda kategorier av personlig information?

Observera att en del av den personliga information som vi får och behandlar om dig kan innehålla så kallad ”känslig” personlig information eller ”särskilda kategorier” av personlig information. Detta kan exempelvis innefatta personlig information om ditt etniska ursprung, din sexuella läggning eller dina sexuella preferenser, eller politiska, filosofiska och religiösa övertygelser. Även om vi inte aktivt samlar in den typen av personlig information kan du om du vill ange den på ditt Mo Space. Om du tillhandahåller känslig/särskilda kategorier av personlig information behandlar vi den endast när:
  • du har gett ditt uttryckliga samtycke till att vi använder den
  • vi har en rättslig skyldighet att behandla sådana uppgifter i enlighet med EU:s dataskyddslag
  • det krävs för att skydda dina (eller någon annans) vitala intressen, till exempel i en medicinsk nödsituation
  • det tydligt framgår att du har valt att offentliggöra sådan information
  • det krävs i samband med ett rättsligt anspråk som vi har eller kan vara föremål för.


Lämnar vi ut din personliga information till tredje parter?

Vi kan ibland komma att dela din personliga information med betrodda tredje parts-organisationer; dessa organisationer är emellertid avtalsbundna att skydda uppgifterna som vi tillhandahåller dem i enlighet med våra instruktioner (”registerförare”). Typer av registerförare som vi kan komma att interagera med kan exempelvis vara, men är inte begränsade till:
  • organisationer som stöder vårt företag och vår verksamhet (t.ex. leverantörer av webb- eller databashotell och webbplatsanalys, betalningsleverantörer, byråer vi anlitar för att utföra bedrägeri-/poliskontroller, rekryteringsföretag osv.)
  • sakkunniga personer som vi anlitar (t.ex. jurister, försäkringsgivare, revisorer osv.)
  • brottsbekämpande myndigheter eller andra statliga myndigheter/tillsynsmyndigheter, eller andra tredje parter, i enlighet med gällande lagar eller förordningar.
Det finns vissa omständigheter där vi även kan komma att kan lämna ut din personliga information till tredje parter som kallas ”personuppgiftsansvariga”. Om du till exempel arbetar för Movember och reser i tjänsten kan vi komma att delge resebyråer, flygbolag, hotell, biluthyrningsföretag osv. din personliga information. På grund av deras verksamheters karaktär kommer dessa personuppgiftsansvariga att fatta sina egna beslut om hur de behandlar din personliga information. Som personuppgiftsansvariga är de även skyldiga att följa EU:s dataskyddslagar, och de måste skydda din personliga information med tillräckliga skyddsåtgärder samt meddela dig om deras behandling går utöver instruktionerna som vi har tillhandahållit. Du bör konsultera dessa organisationers och företags integritetspolicyer för att förstå hur de kan komma att använda och lagra din personliga information.
Utöver de fall som anges ovan behandlar vi alltid din personliga information som privat och kommer inte att röja den för tredje part utan att du vet om det. Ibland finns det undantag, till exempel i samband med rättsliga förfaranden eller där vi är skyldiga att göra det enligt lag och inte kan informera dig om det (t.ex. vid en brottsutredning). Din personliga information delges endast tredje parter som vi interagerar med för lagliga ändamål och som följer principerna i EU:s dataskyddslagar.


Använder vi cookies?

Ja, våra webbplatser använder cookies. När cookies används skickas en avisering till din webbläsare som förklarar användningen av cookies. För mer information, se Bilaga B för vår  Cookie-policy.


Vilka är dina dataskyddsrättigheter?

I enlighet med dina lagstadgade rättigheter enligt EU:s dataskyddslag har du följande dataskyddsrättigheter:


Rätt till tillgång

Du har rätt till ”begäran om tillgång”, där du kan be oss bekräfta huruvida vi behandlar personlig information om dig, vad den personliga informationen är, vad vi använder den personliga informationen till, vem vi kan komma att lämna ut den till, samt viss annan information.


Rätt till rättelse

Du kan be oss korrigera våra register om du anser att de innehåller felaktig eller ofullständig information om dig.


Rätt till radering

Du kan be oss ta bort/radera din personliga information efter att du har återkallat ditt samtycke till behandling, eller när vi inte längre behöver den för det ändamål som den ursprungligen samlades in för.


Rätt att begränsa behandlingen

Du kan be oss att tillfälligt begränsa vår behandling av din personliga information om du bestrider riktigheten i din personliga information, föredrar att användningen begränsas snarare än att informationen raderas, eller vill att vi bevarar den åt dig för att du ska kunna upprätta, utöva eller försvara ett rättsligt anspråk. En tillfällig begränsning kan gälla medan vi verifierar huruvida vi har övervägande berättigade skäl för att behandla den. Du kan be oss informera dig innan vi upphäver den tillfälliga behandlingsbegränsningen.


Rätt att invända mot direktmarknadsföring

Du kan invända mot vår användning av din personliga information för direktmarknadsföring. Vi kan behöva behålla viss information för att tillmötesgå din begäran om att upphöra med marknadsföring till dig.


Rätt att återkalla samtycke

Du kan återkalla samtycke som du tidigare har gett till ett eller flera specifika syften att behandla din personliga information. Detta påverkar inte lagligheten av någon behandling som utförs innan du återkallar ditt samtycke. Det kan betyda att vi inte kan tillhandahålla dig vissa produkter eller aktiviteter, och vi informerar dig om så är fallet.
Vi kan behöva begära specifik information från dig för att hjälpa oss att bekräfta din identitet och säkerställa din rätt till tillgång till informationen eller att utöva någon av dina andra rättigheter. Detta hjälper oss att säkerställa att personlig information inte lämnas ut till någon person som inte har rätt att ta del av den. Ingen avgift utgår för att göra en begäran såvida inte din begäran är uppenbart ogrundad eller överdriven. Beroende på omständigheterna och andra rättsliga grunder kanske vi inte kan tillgodose din begäran.
Vanligtvis har vi 30 dagar på oss att svara på någon av ovanstående förfrågningar. Vi förbehåller oss dock rätten att verifiera din identitet, och vi kan vid komplicerade förfrågningar kräva ytterligare två månader (60 dagar) för att svara. Vi kan även komma att ta betalt för administrativ tid för att hantera förfrågningar som vi anser vara uppenbart orimliga eller överdrivna. Vi kan även kräva ytterligare information för att hitta den specifika information du söker, och vissa rättsliga undantag enligt EU:s dataskyddslag kan gälla när vi svarar på din begäran om tillgång till uppgifter.
Observera att dessa förfrågningar även kan komma att vidarebefordras till tredje parters registerförare som är delaktiga i behandlingen av dina personuppgifter för vår räkning för att vi till fullo ska kunna tillgodose din begäran.
Om du vill utöva någon av de rättigheter som anges ovan ber vi dig kontakta oss på privacy@movember.com .
 Om du gör en begäran och inte är nöjd med vårt svar eller om du tror att vi behandlar dina personuppgifter olagligt har du rätt att klaga till Office of the Information Commissioner (ICO) i Storbritannien. Se Bilaga D: Hur man kontaktar lämplig tillsynsmyndighet för ICO:s kontaktinformation.


Hur man kontaktar oss

 Om du vill framföra ett klagomål, utöva någon av dina dataskyddsrättigheter eller har frågor om vår integritetspolicy, tveka inte att kontakta vår dataskyddsansvarige direkt via e-post på privacy@movember.com.


Hur man kontaktar lämplig tillsynsmyndighet

 Om vi inte kan komma till rätta med ditt klagomål, om du känner att vi inte har hanterat din förfrågan på ett tillfredsställande sätt, eller om du vill belysa eventuella farhågor du kan ha om våra datahanteringsmetoder kan du kontakta  Information Commissioner’s Office i Storbritannien genom att besöka deras webbplats.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Bilaga B: Movembers cookie-policy

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som lagras i din dators minne och på din hårddisk när du besöker vissa webbplatser. Cookies används för att webbplatser ska kunna fungera eller för att ge information till webbplatsens ägare.
Vi använder INTE cookies för att samla in personlig information.


Vilka cookies använder vi och varför?

Cookies hjälper oss att tillhandahålla tjänster och information som är anpassade efter användaren. Vi använder till exempel cookies på alla våra webbplatser för att samla in anonyma trafikuppgifter och förbättra din upplevelse av webbplatserna (t.ex. genom att om hålla dig inloggad om du begär det). 

I stora drag använder vi cookies på våra webbplatser för följande ändamål:


Analytiska ändamål

Vi använder analytiska cookies som gör att vi kan känna igen, mäta och följa besökare på våra webbplatser. Detta hjälper oss att förbättra och utveckla hur våra webbplatser fungerar, t.ex. genom att avgöra om besökare enkelt hittar den information de söker eller genom att identifiera vilka delar av våra webbplatser som är av störst intresse för dem. För dessa ändamål kan vi komma att lagra följande:
  • namnet på den domän du använde för att få tillgång till internet
  • tid och datum för ditt besök på våra webbplatser
  • den annons eller internetadress för webbplatsen från vilken du länkade direkt till våra webbplatser
  • de sidor du besöker på våra webbplatser
  • den enhet du använder för att besöka våra webbplatser
  • den geografiska plats från vilken du besökte våra webbplatser.
Vi använder även tredje parts tjänsteleverantörer för att tillhandahålla vissa analytiska tjänster som rör våra webbplatser, inklusive (men inte begränsat till) insamling och spårning av de uppgifter och den information som nämns ovan. Vi kan komma att lämna ut besökaruppgifter, inklusive personligt identifierbar information, för att göra det möjligt för dessa tredje parts tjänsteleverantörer att tillhandahålla dessa tjänster. Sådana uppgifter kan skickas till dessa tredje parts tjänsteleverantörer och deras lokala utländska leverantörer, där standarden för dataskydd kan vara lägre än i landet du bor i.


Inställningar för användning

Vissa cookies på våra webbplatser aktiveras när besökare på våra sidor gör ett val kring sin användning av webbplatsen. Våra webbplatser "kommer ihåg" inställningarna som användaren har valt. Detta gör att vi kan anpassa vissa aspekter av våra webbplatser efter de individuella användarna.


Sessionshantering

Den programvara som driver våra webbplatser använder cookies för tekniska ändamål som krävs för våra servrars och applikationers interna funktioner. Vi använder till exempel cookies för att samla information om användarsessioner och avgöra vilka alternativ eller sidor som ska visas för att webbplatsen ska fungera.


Funktionella ändamål

Vi använder dessa cookies för att lagra information som krävs för att våra applikationer ska fungera. De används exempelvis för att känna igen dig om du har besökt våra webbplatser tidigare, eller för att komma ihåg de inställningar du har valt tidigare, till exempel önskat språk eller önskad plats.


Hur du kan kontrollera dina cookie-inställningar

För att du fullt ut ska kunna använda våra webbplatser måste din dator eller mobila enhet acceptera cookies eftersom våra webbplatser inte fungerar korrekt utan dem. Cookies krävs även för att tillhandahålla individuellt anpassade funktioner på våra webbplatser.


Cookies från tredje part

När du besöker våra webbplatser kan du komma att ta emot cookies från tredje part. Du kan till exempel få cookies från Google. Dessa cookies används för de syften som beskrivs i avsnittet ”Vilka cookies använder vi och varför?”i denna policy. Vi styr inte inställningarna för dessa tredje parts-cookies, så vi föreslår att du granskar dessa tredje parts-webbplatser för mer information om hur de använder cookies och hur du hanterar dem.


Ändra cookie-inställningar

Om du vill ta bort cookies som används av vår webbplats från din webbläsare så kan du radera dem. Anvisningar för hur du tar bort cookies från din dator eller mobila enhet beror på ditt operativsystem och vilken webbläsare du använder. Observera dock att webbplatsernas funktionalitet kommer att påverkas om du återkallar ditt samtycke till användning av cookies på våra webbplatser.


Fungerar webbplatserna utan cookies?

Du kan fortfarande se våra webbplatser, men vissa interaktioner kanske inte fungerar normalt och kommer att försämra webbplatsernas funktionalitet.


Några andra frågor?

 Om du har andra frågor om cookies och användningen av dem på våra webbplatser ber vi dig kontakta oss på privacy@movember.com

 

Bilaga C: Hur synlig är din personliga information?

Under vissa omständigheter kan vi ge dig möjlighet att begränsa den offentliga tillgången till din personliga information.


Dina donationer

Om du inte vill att din donation ska offentliggöras har du möjlighet att göra:


En privat donation

Ditt namn och donationsbeloppet lämnas endast ut till den registrerade Mo Bro eller Mo Sista som du har valt att stödja med din pengainsamling för Movembers räkning. Denna information kommer att finnas tillgänglig i deras privata vy i deras Mo Space; ditt donationsbelopp kommer dock att inkluderas i den totala beräkningen på deras Mo Space.


En anonym donation

Ditt donationsbelopp kommer att visas på den offentliga och privata vyn av Mo Space för den registrerade Mo Bro eller Mo Sista som du har valt att stödja i din penninginsamling för Movembers räkning; ditt namn kommer inte att visas i vare sig den offentliga eller privata vyn av deras Mo Space.


Ditt Mo Space

Om du vill begränsa den offentliga vyn av ditt Mo Space har du två alternativ:


Endast för Movember

Du kan ändra integritetsinställningarna för ditt Mo Space till Endast Movember. Det betyder att ditt Mo Space kommer att vara synligt överallt på våra webbplatser; det kommer dock att döljas från internetsökmotorer (t.ex. Google), så att de inte kan visa ditt Mo Space i sina sökresultat.


Begränsad visning på Movember

Att ändra dina integritetsinställningar för ditt Mo Space till  Begränsad Movember-vy innebär att ditt Mo Space endast kommer att vara synligt för dina understödjare för att göra det möjligt för dem att donera till dig (och till dina teammedlemmar om du är en del av ett Movember-team eller en Movember-utmaning). Ditt Mo Space kommer att döljas för internetsökmotorer (t.ex. Google) och till och med för sökfunktionaliteten på våra webbplatser. Detta innebär att du måste skicka en länk till ditt Mo Space direkt till dina understödjare för att de ska få sina donationer; de kan inte själva söka efter din Mo Space-sida.


Ditt Mo-team

Om du är en del av ett Mo-team har kaptenen för ditt Mo-team tillgång till din och andra medlemmars e-postadresser. 
Att ändra de förvalda integritetsinställningarna i ditt Mo Space till Begränsad Movember-vysäkerställer att ditt Mo Space inte visas på din offentliga Mo-team-sida.


Ditt Movember-evenemang

Du har möjlighet att välja Begränsad vy för varje Movember-evenemang du skapar. Det betyder att ditt Movember-evenemang kommer att döljas så att det inte syns för internetsökmotorer (t.ex. Google) och inte visas i deras sökresultat. På liknande sätt visas det inte heller i resultaten från en allmän sökning på våra webbplatser.
För att bjuda in gäster att delta i ditt Movember-evenemang måste du skicka dem en länk till din evenemangssida.
Observera att ett Mo Space som ändras från offentligt till begränsad Movember-vy, och ett Mo-evenemang som ändras från offentligt till begränsad vy redan kan ha indexerats av en sökmotor och därför kan vara synliga i sökningar i en sökmotor tills den omindexerar ditt Mo Space eller Mo-evenemang. I vissa fall omindexerar sökmotorerna inte sina sökningar, vilket innebär att ditt Mo Space eller Mo-evenemang fortfarande kan visas i dessa sökmotorer även efter att du har ändrat dina profilinställningar. Om du har några betänkligheter kring att en viss sökmotor inte har avlägsnat ditt Mo Space och/eller Mo-evenemang från sina sökresultat ber vi dig kontakta oss på privacy@movember.com.Vi kontaktar då sökmotorföretaget direkt och begär att de raderar hänvisningarna till ditt Mo Space och/eller Mo-evenemang i sina sökresultat.

 

Vedlegg D: Tilsynsmyndighetenes kontaktopplysninger 

Følgende er kontaktopplysningene til tilsynsmyndighetene i de største landene vi driver virksomhet i.

Land

Myndighet

Lenke til nettsted

Australia Office of the Australian Information Commissioner https://www.oaic.gov.au/individuals/how-do-i-make-a-privacy-complaint
 
Canada The Office of the Privacy Commissioner of Canada https://www.priv.gc.ca/en/report-a-concern/
Land i EU og EØS Data Protection Commission (DPC) https://forms.dataprotection.ie/contact
Hongkong Privacy Commissioner for Personal Data, Hong Kong https://www.pcpd.org.hk/english/complaints/how_complaint/complaint/complaint.html
 
New Zealand Office of the Privacy Commission https://www.privacy.org.nz/your-rights/making-a-complaint/
Norge Datatilsynet
 
https://www.datatilsynet.no/en/about-us/contact-us/
Singapore Personal Data Protection Commission https://www.pdpc.gov.sg/Individuals/Complaints-and-Reviews
Sør-Afrika The Information Regulator (South Africa) http://www.justice.gov.za/inforeg/contact.html
 
Sveits Federal Data Protection and Information Commissioner (FDPIC) https://www.melani.admin.ch/melani/en/home/meldeformular.html
Storbritannia Information Commissioner's Office https://ico.org.uk/for-organisations/report-a-breach/
USA State of California – Department of Justice – Office of the Attorney General https://oag.ca.gov/contact/consumer-complaint-against-business-or-company